Ejercicios Fisica 4Rt Eso

Páginas: 24 (5872 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2012
EXERCICIS DE FÍSICA 4t

TEMA 1: EL MOVIMENT
1.- Escriviu les equacions dels moviments de dos mòbils, A i B, que es mouen damunt la mateixa recta amb moviments uniformes. El mòbil A surt de l’origen de coordenades a l’instant zero i es mou a 4 m/s, en sentit positiu. El mòbil B surt 6 s més tard des d’un punt l’abscissa del qual és de 80 m i es mou amb la mateixa rapidesa que A, però, en sentitcontrari. En quin moment s’encreuaran? . 2.- Dos mòbils es desplacen sobre una recta amb velocitat constant. El primer surt del punt d’abscissa 20 m i es mou a 5 m/s. El segon surt de l’origen de coordenades 3 s després i es mou a 12 m/s darrera del primer. Escriviu les equacions d’ambdós moviments i calculeu en quin instant el segon mòbil aconsegueix el primer. 3.- Un automòbil que porta unavelocitat constant de 60 km/h passa per un punt. Mitja hora més tard passa pel mateix punt una moto, que va, en la mateixa direcció i en el mateix sentit, a 90 km/h. Després de quan temps i a quina distància del punt esmentat aconseguirà l’automòbil? 4.- Interpreteu les diferents parts de la gràfica x-t representada a la figura. Calculeu la velocitat del mòbil a cada part i representeu la gràfica v-tcorresponent.

5.- Representeu la gràfica abscissa-temps del moviment que té la gràfica velocitat-temps que veiem a la figura. Suposeu que el mòbil parteix de l’origen de coordenades. Calculeu el desplaçament total que ha realitzat.

6.- Calculeu l’acceleració i el moviment total realitzats en 40 s per dos mòbils, les gràfiques v-t dels quals hem representat a la figura.

1

EXERCICIS DEFÍSICA 4t

7.- Interpreteu la gràfica velocitat-temps representada a la figura Quin és el desplaçament total realitzat pel mòbil?

8.- A l’instant zero, el mòbil, la gràfica v-t del qual hem representat a la figura, es troba al punt d'abscissa 5 m. Escriviu l’equació del moviment d’aquest mòbil.

9.- Quina de les tres gràfiques velocitat-temps correspon al moviment d’un cos que es llançaverticalment cap enlaire, que arriba fins a una certa altura i que torna a caure fins al punt d’origen? Raoneu la resposta.

10.- Amb quina velocitat cal llançar una pedra, verticalment i cap a vall, des de la boca d’un pou de 50 m de fondària, perquè arribi al fons en 2 segons? Considereu nul·la la resistència de l’aire. Amb quina velocitat arribarà al fons? 11.- L’acceleració de la gravetat a lasuperfície de la Lluna és de 1,6 m/s2. Amb quina velocitat arribarà al terra de la Lluna un cos que s’ha deixat caure sense velocitat inicial des de 5 m d’altura? Expresseu el resultat en km/h. 12.- De dos punts, distants 200 m l’un de l’altre, surten alhora dos mòbils. El que surt de A té una velocitat inicial de 5 m/s i es dirigeix cap a B amb una acceleració constant d'1 m/s2. El que surt de Bva cap a A amb moviment uniforme i la rapidesa és de 12 m/s. Escriviu les equacions de tots dos moviments utilitzant els mateixos elements de referència, i calculeu en quin punt s’encreuaran. 13.- El sostre d’un ascensor, que baixa amb una velocitat constant de 2,5 m/s, passa per un punt O. Des d’aquest punt, 6 segons més tard, cau un objecte sense velocitat inicial. Si considerem nul·la laresistència de l’aire, calculeu a quina distància de O xocarà l’objecte amb el sostre de l’ascensor.

2

EXERCICIS DE FÍSICA 4t

14.- Una roda de 80 cm de radi dóna dues voltes i mitja. Expressa l’angle que ha girat, en radiants, i calcula la longitud de l’arc descrit per un punt de la perifèria de la roda. 15.- Un vehicle descriu una corba, que és un arc de circumferència de 45º. L’arcrecorregut té una longitud de 220 m. Quin és el radi de la corba?. 16.- Un disc gira a 33,3 revolucions per minut. Expressa la velocitat angular en radiants per segon. Calcula la velocitat lineal d’un punt de la perifèria del disc, sabent que té un radi de 15 cm. 17.- Els punts de la perifèria d’una roda que gira tenen una velocitat lineal de 54 km/h. Si la roda té un radi de 40 cm, quina és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ed. Fisica 4Rt
  • Ejercicio Fisico
  • ejercicio de fisica
  • ejercicios de fisica
  • ejercicios de fisica
  • Fisica ejercicios
  • Ejercicios fisica
  • Ejercicios De Fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS