El aciago día de los seis pies castellanos - Comentari de text

Páginas: 4 (825 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2014

EL ACIAGO DÍA DE LOS SEIS PIES CASTELLANOS

El tipus de font és secundària ja que és un extracte d'un article del diari “El País”. La natura del text d'estil periodístic es pot deduir que es vapublicar en un diari posterior a l'època en què van transcórrer els fets perquè els lectors sabessin què va passar en aquell moment.

El text va ser escrit el 28 de desembre de 1984.

El tema quetracta el text és el fracàs en la construcció del ferrocarril.

L'autor és José Luis Pérez Cebrián. Nascut a Zaragoza, Paniza, en la seva àmplia trajectòria periodística va col·laborar en laformació del diari "El País", del que va ser després col·laborador, i va passar per capçaleres com les de les revistes "El Ciervo", "Vida Rural", "Signo"," Cuenta i Razón" o el diari "ABC", on entre altresfuncions va ser crític de teatre.

Al febrer de 1972 va assumir la direcció de Via Lliure, llavors editada per Renfe, on el seu camí va anar cap a una revista més oberta i professional, méspreocupada per la cultura, especialment la millor literatura, la tècnica, la ciència i la divulgació de l'univers del ferrocarril.

Per un breu període de temps, de juny de 1976 a febrer del 1977, JoséLuis Pérez Cebrián va deixar de ser director de Via Lliure per a dur endavant el projecte de conversió en setmanal de la revista "Quadernos para al Diálogo".


De tornada a Via Lliure, es va seguirconsolidant el seu model de revista del que mig centenar de pàgines, sense comptar suplements i col·leccionables, es dedicava a la informació tècnica i d'actualitat del ferrocarril, i la resta a temesculturals i d'oci: entrevistes, reportatges, moda, cinema, llibres, llenguatge, història, art, hemeroteca, filatèlia, esports, passatemps o humor...

Va morir el 17 de setembre de 2013 a Zaragoza.Aquest text va dirigit a tot aquell que comprés el diari i pogués llegir l'article escrit per tant d'informar a la gent sobre la situació en la qual es trobava l'estructura ferroviària.

Seguint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el aciago día de los seis pies castellanos
  • Comentario Texto Castellano
  • El Castellano Viejo Comentario De Texto
  • comentario de texto de "un dia habra una isla"
  • COMENTARIO DE TEXTO Y LENGUA CASTELLANA Y LITERATURA 1
  • Comentario del texto "un día en la vida"
  • Comentari de text
  • COMENTARIOS CASTELLANO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS