El Alcoholismo

Páginas: 4 (756 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
ALCOHOLISME
EFECTE PSICOLÒGIC, FISIOLÒGIC I SOCIAL

Alumne:
Professor:
Data:

ÍNDEX

INTRODUCCIÓ

CONCEPTE DE ALCOHOLISME
1.1. Què és l’alcoholisme?
En 1849 Magnus Huss introdueixel terme “d'alcoholisme”, va observar que nombroses afeccions neurològiques, psiquiàtriques i cariològiques apareixent manifestant-se a causa de l'absorció desmesurada d'alcohol.
L'alcoholisme és unamalaltia progressiva, crònica i degenerativa, que consisteix en patir una forta necessitat d'ingerir alcohol, de manera que hi ha una dependència física i psicològica. Està caracteritzada en danysfísics en tots els sistemes de l'organisme, principalment cardiovascular, nerviós i el fetge. L'alcohol origina innombrables malalties entre les quals destaquen les cirrosi hepàtica, causades en un 60%per un consum de begudes alcohòliques no superior a 70/80 grams per dia d'alcohol pur. Quan el consum d'alcohol es exagerat es produeix tolerància, és a dir, l'organisme requereix una major dosid'alcohol per obtenir les mateixes sensacions. Aquesta situació facilita l’addicció, la qual és acompanyada de grans dificultats per aturar el consum quan es comença a beure.
1.2. Evolució del’alcohol en la història
Des dels orígens de la humanitat dels homes han observat que un suc de fruites ensucrat exposat a l'aire lliure durant alguns dies es convertia en una mescla que tenia propietatsmolt especials. Segurament a causa de aquestes propietats, i a l’ús de la fermentació, es va tendir a utilitzar està "màgica beguda" amb fins místics o sagrats.
Es pot citar com a exemple la conversiódel vi en sang a la missa catòlica. El ús excessiu provocava embriaguesa o borratxera, des de llavors va ser considerada com a vici, pecat, associat a la bogeria, a la degeneració, a la violència.Les begudes fermentades o alcohòliques, al llarg de la història, han estat objecte de glorificació i malediccions alhora. A la Bíblia, sobretot en el Antic Testament, es fa referència a prop de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alcohol y Alcoholismo
  • Alcohol y alcoholismo
  • Alcohol
  • Alcoholismo
  • Alcoholismo
  • Alcoholismo
  • El alcoholismo
  • Alcoholismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS