El amor en 'Tirant lo Blanc'

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
CARACTERÍSTIQUES DE TIRANT LO BLANC. L’AMOR I LA GUERRA

Tirant lo Blanc té com a importants duescaracterístiques. En primer lloc, els ideals de l’orde de cavalleria: la lluita contra els infidels i la fidelitat al rei o a l’emperador i la guerra i les batalles. En segon lloc, l’amor cortès que predomina a totala novel·la.
La guerra destaca a la novel·la de Tirant lo Blanc, ja que com a novel·la cavalleresca, es presenten la majoria de situacions caracteritzades per la guerra o les batalles. La guerra ésel motor de l’honor de Tirant, i ell, com a bon cavaller i gran lluitador entrega part de la seva vida a viure en guerra i batalles constants. Predomina la guerra com a terme amoïnant, ja que cada copque Tirant s’enfronta a una nova batalla, té present les conseqüències, com per exemple, perdre la vida o ferir-se greument.
L’ordre de cavalleria, citat anteriorment, és un ‘símbol’ que predominaa la vida dels cavallers. Els ordres de cavalleria apareixen al segle XIV amb la voluntat de recuperar la cavalleria i els seus ideals cavallerescos, presents en les antigues ordres militars. La sevacreació correspon, sovint, a motius polítics i de prestigi dels poders que els atorguen.

En segon lloc, tenim l’amor, presentat com a amor cortès. L’amor cortès té una llarga tradició literària quearranca del context social de la Provença del segle XI, i que constituí una manera determinada de concebre les relacions de les parelles. Podríem dir que es basa en la infidelitat ja que consta de larepresentació de les relacions amoroses entre un trobador enamorat (l’hom) i una dama noble (la midons), és a dir, casada amb un noble. Aquesta dama dissimulava el seu nom amb un pseudònim o unsenhal. Així doncs, l’amor cortès es converteix en el principal fonament de la vessant amorosa d’aquesta novel·la cavalleresca.
L’amor a Tirant lo Blanc es diferencia de tres maneres:
L’amor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Episodis amorosos de Tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo blanc Episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc: episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc Episodis Amorosos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS