El Arte De La Antigüedad Clásica: Etruria – Roma.

Páginas: 10 (2411 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
1) FITXA BÀSICA

• TÍTOL: El arte de la antigüedad clásica: Etruria – Roma.
• AUTOR: R. Bianchi Bandinelli i M. Torelli.
• TÍTOL ORIGINAL: L’arte dell’ Antichità Classica: Etruria – Roma.
• EDITORIAL: Ediciones Akal, Arte y estética, 54.
• ANY: 1986 (original).
2000 (traducció al castellà per Juan Calatrava).

• RESENYA: “Esta obra proporciona unexcelente instrumento de consulta que, junto al discurso sobre el arte clasico (arquitectura, pintura y escultura) como hecho específicamente artístico y formal, ofrece al lector la posibilidad de una verificación práctica a través de gran número de fichas sobre artistas, monumentos y sitios arqueológicos.
Otro buen instrumento es el construido por unas tablas cronológicas comparativas que permitenvisualizar la contemporaneidad de los hechos artísticos con los hechos históricos y culturales.
Unido todo ello a una clara y completa exposición, se va guiando al lector desde los inicios del arte etrusco a través de su período orientalizante y de influencia jónico-ática, hasta llegar al período helenístico.
Igualmente, en el caso del arte romano se van recorriendo sus diversos momentos, desde elperíodo arcaico hasta el republicano, desde los inicios del período imperial hasta Teodosio y la caída del Imperio Romano de Occidente.
El lector tiene en sus manos de este modo una obra ejemplar en el campo específico de la Historia del Arte, un instrumento metodológico riguroso y, al mismo tiempo, una guía agradabilísima para los apasionados por el arte y la arqueolgia.” Extret de lacontraportada de la mateixa obra.













2)AUTORS

L’autor del llibre es R. Bianchi Bandinelli, encara que les làmines amb dibuixos i fotografies van ser realitzades per M. Torelli.

R. BIANCHI BANDINELLI
(Siena, 19 de febrer de 1900 - Roma, 17 de gener de 1975) va ser un arqueòleg, historiador de l'art i polític italià.)

Va ser un innovador important en els estudisarqueològics, en particular, en la història de l'art antic a Itàlia en contacte amb la cultura europea del seu temps.

Va rebre la seva primera educació a casa i després en una prestigiosa escola de Siena Guicciardini.
A partir de 1918 va estudiar arqueologia a la Universitat de Roma.

1923 Es gradua i publica una tesi sobre la ciutat etrusca de Chiusi. També, es cridat a treballar temporalment alMuseu Arqueològic de Florència, on principalment es va dedicar a recopilar i publicar els materials de la civilització etrusca.

1926 Va formar part del Congrés Nacional dels Etruscs a Florència on va promoure un projecte de mapa arqueològic del territori per a la recollida de la documentació de les restes. L’objectiu era arribar a definir les característiques de l’art etrusc i la sevarelació amb l’art grecoromà.

1927-1928 Es va fer càrrec de les excavacions de la necròpolis de Sovana.

1930 Va anar a estudiar a la Universitat de Pisa.

1929 Va ser nomenat per a l’ensenyament d’arqueologia a la Universitat de Càller.

1931 Va ser enviat tres anys per estudiar arqueologia clàssica a Groningen, als Països Baixos, i va tenir l’oportunitat de fer un viatge a Grècia.1933 Va tornar a Pisa amb el seu treball final amb estudis basats en Alois Riegl i Wickhoff Franz.

1935 Va fundar, juntament amb Carlo Ludovico Ragghianti, la revista La Crítica d‘Art, amb la intenció de tractar les qüestions relacionades a fets desatesos fins ara en la història de l’art en general. També, es va basar en l’ historicisme idealista de Benedetto Croce.

1938  Es va convertir enprofessor d'arqueologia a Florència.

1943  Va arribar a les seves mans una col•lecció d'assajos titulada La historicitat de l'art clàssic, que va deixar una empremta profunda i una renovació dels estudis sobre la història clàssica. En aquest treball es va reivindicar el paper de l'art com a nexe connectiu del qual va sorgir la personalitat artística. Aquesta idea era un idealisme de Croce...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Arte en la Antiguedad Clásica
  • Arte del mundo clásico Grecia y Roma
  • Historia Del Arte Clásico En La Antigüedad
  • Antiguedad Clasica
  • Roma en la Antiguedad
  • antiguedad clasica
  • ANTIGÜEDAD CLASICA
  • Antiguedad Clasica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS