El arte - juanjo sáez

Páginas: 11 (2569 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2011
El Arte
Conversaciones imaginarias con mi madre

Juanjo Sáez

Irene Plana Querol
Història de l'Art
Salesians de Sarrià, B2F
Curs 2011-2011
1.Què és, per a Juanjo Sáez (JS), el sentiment místic de l‘art? Què ens el fa despertar, segons ell? Digues tres coses que a tu et facin despertar aquest
sentiment.

Per a Juanjo Sáez el sentiment místic és un petit mecanisme mental. Una extranyasensació molt comú però inexplicable.
Segons l'autor aquest sentiment ens el desperta quan estem davant d'alguna cosa extraterrestre, alguna cosa fora del que estem acostumats a veure.
En el meu cas aquesta sensació curiosa la sento quan miro les estrelles del meu poble i sobretot quan hi ha pluja d'estrelles, però també quan veig una posta de sol o quan estic a un mirador i veig un paisatge queem deixa sense paraules.

2.L’autor compara els mòbils d’Alexander Calder amb la visió de la poesia o de la música. Per què? Busca 3 imatges de mòbils de Calder i, a partir d’això, argumenta si estàs o no d’acord amb el que JS diu d’aquest artista.

Juanjo Sáez fa una petita comparació dels mòbils d'Alexander Calder i la poesia i la música perquè consisteix en un art en el que no fa faltasaber res sobre elles, només mirar-les, escoltar-les o llegir-les per poder-les sentir.

3.Quan l’autor parla de Magritte, ens diu que el bon art no té per què
representar la realitat. Busca 3 obres que no siguin realistes i que a tu et
provoquin aquest sentiment del que JS parla a la pg. 53... per què tu
“deixes d’existir” quan les veus?

Aquesta obra per mi representa com si estiguesatrapada en mig de un mar de foc i se'm obris un camí per poder sortir de totes les dificultats que se't presenten en la vida. Amb aquesta obra deixo d'existir perquè és com si em digues ''tranquil·la, tot passarà i trobaràs el camí''.

Aquesta segona obra pot semblar representar la llibertat de tots els elements, ja siguin pintures, com una petita cambra, per això estan dibuixats un ocell com asímbol de pau i llibertat i al fons de tot el univers.

Aquesta és una obra de Magritte i per mi representa una de les coses més importants, el amor. Simbolitza que el amor es cec i per això tapa a la persona reflectida amb un mocador i el fet de que representi el amor és perquè hi ha roses i la rosa és la flor d'aquest sentiment.

4.L’autor diu que tots tenim avorrit a Joan Miró. Quines raonsdóna per
justificar això? Busca tu 5 obres de Miró que t’agradin i explica perquè.

Segons l'autor, Joan Miró, el tenim avorrit, ja que moltes de les seves obres són iguals i totes semblen que et portin al més enllà.

''La esperanza del condenado a muerte'' és una obra de Miró que m'agrada molt, ja que va dedicada a Salvador Puig Antich i per molt que no entengui gaire el significat d'aquesttríptic, trobo que és un detall.

''Amanecer'', m'agrada aquesta obra ja que moltes de les figures representades són un misteri, pots imaginar qualsevol cosa, però potser no el que Joan Miró va voler interpretar.

''El canto del Ruiseñor a media noche y la lluvia matinal'', en aquesta obra podem imaginar un cel estrellat i per això m'agrada, perquè aquí a Barcelona podem veure el cel, però nopodem veure un cel com el que Miró dibuixa en la seva obra.

Aquesta obra anomenada ''Les amoureux et Luna Park'' és una obra que representa el parc d'atraccions Luna Park i representa la infantesa, però al mateix temps representa una parella d'enamorats quan diu en el títol ''Les amoureux''.

''Retrat d'una vaileta'' és una obra que m'agrada sobretot pel fet de dibuixar a una noia i fer comsi sembles una nina, a part que els ulls de la noia em transmeten profunditat i el cabell sembla oriental, però el vestit que porta és bastant clàssic i espanyol.

5.Com és possible trobar “el tresor de l’art”? Compara el que diu JS amb el
que diu Picasso:
Todo el mundo quiere comprender la pintura. ¿Por qué no intentan comprender
el canto de los pájaros? ¿Por qué a la gente le gusta una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juanjo Saez. "el arte conversaciones imaginarias con mi madre"
  • Juanjo Sáez
  • Juanjo
  • Juanjo
  • Juanjo
  • JuanJ
  • Juanjo
  • juanjo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS