El august de la via labicana

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 3 de enero de 2015
August de la via Labicana
L’August de la via Labicana , d’autor desconegut , d’estil romà imperial , representa a August com a Pontifex Maxim,es a dir,com a sacerdot suprém.Aquest data de principisdel S I dC i originalment va fet de marbre utilitzant la tècnica del cisellat, aquest fa 2,07 m d’alçada .Actualment es conserva al Museu de les Termes, Roma.
Es tracta d’una obra de embalum redó ,individual de cos sencer.De temàtica religiosa representa el càrrec que sustentava, el de Pontifex Maxim. Es tracta de una obra dempeus, que representa un moviment de marxa , com August camina i a lesmans du la pàtera.La postura del cos sencer es relaxada , amb la tela que disimula el contraposto . El cap cobert és degut amb a la funció representada de pontefix Maximus, el braç dret del'emperador (trencat), probablement sostenia a la mà una pàtera, un plat pla per al ritual del vessament de vi durant un sacrifici. Els grans plecs del vestit estan ben conservats, però no mostren el volum delcos, que apareix a diversos llocs amb buits a favor d'aconseguir l'efecte de superficie .El rostre mostra en alguns detalls el pas dels anys ,però d’una manera generosa , clarament idealitzada ques’allunya del realisame cru de l’època republicana.Expresa una certa severitat i concentracio en les tasques de l’Estat tal i com august volia ser recordat.Com a tractaments finals de l’escultura podemdestacar el tractament de les teles que recorda a la técnica dels draps banyats , a mes del tractament que es solia fer a les escultures , el de la policromía. Es tractava d’una obra exempta amb funciócomemorativa.
Esta escultura de finalitat propagandística representa a Agust como Pontifex Maximum , despres d’eixir triunfant de les guerres civils del segon triunvirat cosa que va consolidar el seuprestigi. Les obres procedixen de diverses parts de l'imperi i es custodien en distints museus. Són per tant d'autors ben distints i, inclús, podria parlar-se d'escoles provincials. Però en tot el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Via Augusta en Cadiz
  • Via Augusta
  • Augusto
  • august
  • La Era De Augusto
  • augusto
  • AUGUSTO
  • August

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS