El Banc D'Aliments

Páginas: 3 (679 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
El Banc dels aliments

 
El banc dels aliments és una fundació privada que té com objectiu acabar amb la fam de les persones més necessitades del nostre entorn més pròxim.
Es basa en la gratuïtatdels aliments i la seva distribució justa mitjançant entitats benèfiques, i s’intenta evitar que els aliments que no es poden comercialitzar, però sí consumir, siguin destruïts. Aquestes accions esduen a terme sense ànims de lucre, és a dir, no es busca treure’n beneficis. Tot això s’aconsegueix principalment per l’ajuda de molts voluntaris.
 
 
Vivim en una societat on sempre hi ha hagutcol·lectius més vulnerables que tenen més dificultats per aconseguir tenir un plat a taula. Generalment la fam no és causada per la falta d’aliments sinó per la dificultat d’ accedir a ells que tenenaquests sectors socials.
Hem crescut en un entorn on tenim el costum de llençar les coses quan encara se n’hi poden fer un ús, el mateix passa amb els aliments ja que contínuament destruïm molts que espodrien utilitzar. Un clar exemple és que durant tot l’any s’aboquen al contenidors centenars i milers de productes que podrien passar els controls sanitaris i que podrien ser aprofitables.
 Malauradament la pobresa últimament està creixent greument, el risc d’exclusió social és més elevat i per tant cada cop hi ha més gent que passa gana. Aquest és un problema que ens afecta a tots, i ara mésespecialment.
Una part de la població és conscient d’aquest problema, i per això creu necessari posar de la seva part per què els més desfavorits puguin tenir una vida digna.

Jo per sort he tingutl’experiència de participar en el banc d’aliments a través de la meva escola. Nosaltres el que fèiem era que cada setmana portàvem un aliment bàsic, com ara arròs, llenties...
Per cadascú denosaltres no suposava un gran esforç però com cada persona portava alguna cosa, al final s’aconseguia una gran quantitat d’aliments, i llavors l’escola ho feia arribar a les entitats que s’encarregaven de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • banc d'aliments
  • FABRICACIÓ D'ALIMENTS
  • Especulació D'Aliments
  • Banca
  • Bancos
  • Bancos
  • Banca
  • Banco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS