El barroc

Páginas: 8 (1758 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
El barroc




Índex

1. Origens


2. Arquitectura barroca europea. Principals arquitectes.


3. Escultura barroca europea. Principals escultors.


4. Pintura barroca europea. Principals pintors.


5. Arquitectura, Escultura i Pintura barroca (Segle d’Or) a Espanya.









1. Origens
En la actualitat, es denomina Barroc a l’ art que es va fer a finals del s. XVIfins a principis del s. XVIII. El Barroc coincideix amb un període de greu crisi, ja que les nacions Europees s’enfrenten en interminables guerres de religió i la fam és constant, sobre tot en el s. XVII.
Es caracteritza per l’ acumulació de formes i excessos de superposició d'elements ornamentals i en el qual apareixen columnes retorçades que no sostenen res, arquitraus i murs que es dobleguen iretorcen, figures en els quadres il.luminats de manera antinatural i escultures que busquen efectes il·lusionistes.













2. Arquitectura barroca Europea. Principals arquitectes.

L’arquitectura apareix clarament en Roma, quan van apareixer un gran nombre d’esglesies on van poder experimentar aquest nou estil. Es va notar un gran canvi als exteriors per la abundància dedecoraments i la movilitat de les línees i als interiors per una extraordinària riquesa ornamental d’estucs, marbres i columnes amb exageració i multiplicació innecessàries de motllures i cornisses, deixant extensos espais en les voltes per a la decoracio a la fresca, a base de grans glorificacions que inunden de llum les composicions multitudinàries.

En resum, que l'arquitectura barroca esdiferència per la utilització de composicions basades en línies corbes, lipses i espirals, així com figures policèntriques complexes compostes de motius que s'intersequen els uns amb els altres.






Alguns dels arquitectes més importants en aquesta época van ser Gian Lorenzo Bernini i Francesco Borromini.

Bernini va nàixer a Itàlia i de seguida el seu pare va vore el seu precoç talentaixí que li va ensenyar tot el que sabia. Un dels treballs seus que més va destacar en l’arquitectura es la plaça de San Pere, a Roma.


Borromini va nàixer a Suïssa, però prompte es va mudar a Milà per estudiar i perfeccionar-se. Una de les seues obres destacades en l’arquitectura és l’esglèsia de San Carlo alle quattro fontane.


Aquests dos genis van treballar junts una volta, però no hovan tornar a fer perquè va nàixer una enemistat entre ells que duraria tota la vida.
3. Escultura barroca Europea. Principals escultors.

Es caracteritza per la tendència a la representació de la figura humana amb una objectivitat perfecta en tots els seus aspectes, tant en els més sublims com els més vulgars.

També tendeix a la realització d'esquemes compositius lliures del geometrisme, elque xoca amb la proporció equilibrada del renaixement. L'escultura barroca es projecta dinàmicament cap a fora. Aquesta inestabilitat es manifesta en la inquietud dels personatges, en les escenes i en l'amplitud i ampulosidad de la vestidura.

Representació del nu en el seu estat pur, com una acció congelada, aconseguit amb la influència de la composició asimètrica, on predominen les diagonals,els cossos esbiaixats i oblics, la tècnica del escorç i els contorns difusos i intermitents, que dirigeixen l'obra cap al espectador amb un gran expressionisme, el realisme aconsegueix proporcions veritablement dramàtiques: cares demarcades, ferides obertes, signes de dolor, sofriment en les obres ...
S'utilitza preferentment la fusta, el marbre, etc ...


Alguns dels escultors més importantsd’aquesta época van ser :
Bernini. En les seves primeres obres respectava fidelment els cànons clàssics, al mateix temps que s'observava la influència manierista del seu pare. No obstant això, el seu estil mostra una evolució en els quatre grups Borghesianos, on apareix amb força la creativitat delartista. En aquestes composicions l'artista plasma el moment culminant del drama, mostrant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Barroco
  • El barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • El Barroco
  • Barroco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS