el beisbol

Páginas: 5 (1200 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014

EL BEISBOL


L’extraordinària complicació del reglament del beisbol (baseball, o pilota base)m ,és una de les més grans dificultats que ha tingut aquest esport per arrelar arreu del món.
El beisbol és un esport majoritari als Estats Units (bressol d’aquest esport), al Japó i a Cuba. Les principals potencies europees, tot i que estan a anys llum d’aquests països esmentats són Itàlia iHolanda.

Objectiu : aconseguir fer més carreres que l’equip contrari. Una carrera s’aconsegueix quan un jugador avança i trepitja totes les bases i la base casa (home), en ordre i en el sentit contrari de les agulles del rellotge.

Terreny de joc : un camp de beisbol està dividit en dues zones : interior (infield) i exterior (outfield). La zona exterior està delimitada per dues líniesperpendiculars, que s’anomenen línia d’esquerra i dreta de foul ( o fora) i tenen uns 72 metres de llargada. La zona interior és un quadrat, format per les dues línies de foul i per dues línies perpendiculars més, que tenen una llargada de 27,5 metres.
A les quatre cantonades de l’infield (zona interior), o el també anomenat diamant, s’hi troben les bases. La base principal o base casa, que és des d’oncomença el jugador batejant i on ha d’arribar si vol completar una carrera; està situada a l’intersecció de les dues línies de foul.
A 18,5 metres de la base casa, es situa la plataforma del llançador (pitcher), i als dos costats de la base casa hi ha les àrees del batedor (striker).
1.-llançador (pitcher)
2.-receptor
3.-primera base
4.-segona base
5.-tercera base
6.-interbase7.-exterior esquerre
8.-exterior dret
9.-exterior dreta

Durada : un partit de beisbol consta de nou entrades o innings, cadascuna de les quals comprèn tres fores de joc per part de cada equip. Si al final del partit els equips estan empatats, cal jugar tants innings com siguin necessaris per desfer aquest empat.

Jugadors : un equip de beisbol té nou jugadors, que, quan estan en defensa al campocupen les següents posicions:

*pitcher (llençador): encarregat de llençar la bola , es situa al mig del camp.
*catcher (receptor): intentar agafar la bola en cas que falli el batedor.
*short-stop : el mig o interbases, situat a l’exterior.
*guardiants de primera, segona i tercera base :encarregats de protegir cadascun la seva base.
*exterior dret, centre i esquerre : encarregats de defensarles seves parcel·les del terreny de joc.

Mentrestant, l’equip contrari es troba en fora de joc ( a la seva banqueta), a excepció feta del batedor, que se situa a la base casa.

Objectiu de l’equip en ATAC (batedor):
Aconseguir el màxim de punts possibles , cada carrera complerta = 1 punt. El batedor ha de colpejar ben fort la pilota i passar per totes les bases , vigilant no ésser eliminat.Objectiu de l’equip DEFENSOR (al camp):
Eliminar els jugadors atacants el més aviat possible , per poder passar ells a l’atac. Poden eliminar-los de diferents maneres :
Agafar la pilota a l’aire : eliminen el jugador que batejava .
Tancant la base abans que hi arribi el jugador : s’elimina només el jugador que anava corrent cap aquella base.

Tocant el cos del jugador amb la pilota : eldefensor té la pilota a la mà i sense llançar-li , toca el cos del jugador quan aquest no trepitja cap base.
Si el batedor fa tres “strikes” està eliminat : l’objectiu del llançador (pitcher) es passar-li al seu receptor (catcher), dins de l’àrea establerta. Si el batedor fa l’acció de colpejar i no la toca, comet un strike, si en fa tres , queda eliminat.


NORMES BÀSIQUES PER PODER JUGAR AL’ESCOLA

EL BATEDOR: si llança la bola fora límits, més enllà de les línies de foul, es compta com una pilota fora, és un strike, però si és el que faria tres no compte com a strike. Si la pilota bota dins del camp, encara que sigui sobre mateix de la base casa, i surt cap a fora del camp, la pilota és bona i el batedor pot córrer cap a la primer base.





EL PICHER : ha de passar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • beisbol
  • El béisbol
  • El Beisbol
  • beisbol
  • Beisbol
  • Beisbol
  • Beisbol
  • beisbolista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS