El Bes De L'Aigua

Páginas: 2 (319 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2012
· Fitxa tècnica ->
· Títol: El Bes De L’Aigua
· Autora: Elvira Cambrils
· Editorial: Bullent

· Tema -> Les dones en la II República en la Valld’ Uixola, Pego.
· Argument -> Parla Maria, una dona que ha patit una operació i mentre es recupera d’ella, escriu una novel·la sobre Maria Cambrils i el que va passar en el pobled’ Uixola a la II República.
· Personatges -> Maria ( l’escriptora ), Maria Cambrils, el Metge Guitart i Pepa Pons.
· Espai -> En temps actual l’hospital, casa de Maria i en tempspassat Uixola.
· Narrador/a -> Maria
· Estil -> Històric


· Opinió Personal ->
M’ha agradat el llibre, perquè reflexa la vida en la II República.
El fet de que el Metge Guitartajuda la gent més pobra, sense importar- li el que puguin dir els rics i poderosos, que tan sols es preocupen per ells i per què ningú embruti la seva categoria. Com la gent pateixpels seus éssers estimats, com es defensen els ideals per sobre de tot.
També, com, per exemple, Pepa Pons es preocupava per aprendre a llegir, s’interessava per saber i no esconformava a viure en la ignorància. M’ha cridat l’atenció, perquè m’agrada que es noti, que les dones també van formar part de la història i que elles lluitaven pels seus drets, junt alsseus companys. Però el que de veritat m’ha fet pensar, és com hi ha gent que no vol saber-ne res del passat, que el defuig; i admire qui el conta perquè la gent no sigui una incultai sàpiga que ha passat i que no.
Una altra cosa que m’ha agradat, ha sigut llegir el nom de Llibertat, filla de Pepa Pons i Sebastià Lloret. Perquè és un nom que sempre m’ha agradati és propi de la República.

Al mateix temps, també admire tot el que passem les dones amb avortaments, parts,.. perquè el que li ocorre a Maria deu ser molt dur de passar.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'aigua
  • L'aigua
  • el beso
  • El Beso
  • El beso
  • Beso
  • El beso
  • Beso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS