El Big Bang

Páginas: 3 (597 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
EL BIG BANG

Tot el que tenim, el que existeix, és gràcies al Big Bang. Els científics estan segurs que l’univers va començar amb el Big Bang, i que acabarà amb ell.
A l’antiguitat l’univers eramolt dur, i els homes miraven el Sol i la Lluna al cel, i recorrien a estructures religioses per a conectar-se amb el cel, com l’Stonehenge. Creien que si entenies el llenguatge del cel podriespreveure el futur.
Però durant tota la historia s’han conegut diferents visions sobre com era l’Univers, i com va començar.
Al segle XV Copèrnic va pensar que el sol era el centre de l’univers i no laterra, com van pensar els científics anteriors. Creia que no era el cel el que es movia sinó la Terra que girava.
Després Nepler va millorar la idea de Copèrnic explicant que els planetes feien voltesel·líptiques al Sol, i que quan els planetes s’apropaven a ell anaven més ràpid que quan es separaven.
Galileo Galilei va crear el telescopi, un dels millors avenços de l’astronomia, ja que vaaconseguir demostrar per primer cop l’estudi de Copèrnic, però al no voler treballar amb l’església el van acusar d’heretgia.
A continuació, Isaac Newton va explicar el mecanisme del moviment dels planetes il’estudi de la gravetat. Va crear la física, i les seves lleis ho explicaven quasi tot. Són les lleis que regeixen la gravetat.
Albert Einstein va renovar les lleis de l’univers, i va ser reconegutcom el millor científic del segle XX. Creia que l’univers era etern i infinit, i les lleis de la gravetat el van fer saber que l’Univers era etern. VA imaginar l’ espaitemps, com un teixit d’espai itemps.
Va crear la teoria de la relativitat, en que es diu que quan més a prop s’està d’una cosa, la gravetat l’atrau amb més força, però també va imaginar una força que contrarestava la gravetat, iper això l’Univers era immòbil.
Va aconseguir el Premi Nobel de física l’any 1921.
Després Arthur Edington Va voler demostrar la teoria de la relativitat.
Però no tothom creia que l’univers va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Big Bang
  • el big bang
  • El Big Bang
  • Big bang
  • ’El Big Bang’’
  • big bang
  • big bang
  • Big bang

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS