El biogàs

Páginas: 4 (901 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2014
Biogàs
Que es?
- És una mescla de gas metà i diòxid de carboni obtingut per la biodegradació de residus agrícoles o ramaders. Els biogàs es pot fer servir directament com a combustible domèstic oper produir electricitat.
Impacte ambiental
El biogàs està composat principalment per metà (CH4) l'efecte hivernacle del qual és molt important. La seva combustió produeix diòxid de carboni, que éstambé una de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, però l'impacte d’aquest subproducte és menor. De fet, un kg de metà (CH4) té un potencial d'escalfament global (PCG) 23 vegades superior queper un quilogram de diòxid de carboni.
No obstant això, l'ús de biogàs en si mateix no augmenta el total de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera ja que el carboni produït (metà i diòxid de carboni)ha estat prèviament absorbit per les plantes utilitzades per a la seva producció (fotosíntesi). D’aquesta manera, l'ús de biogàs forma part d'un cicle, llevat que sigui part d'una sobre-explotació dela biomassa, que només torna el carbó que s'ha eliminat de l'atmosfera, a diferència dels gasos de combustió "natural ".
2.- Biogàs.
El biogàs ve a ser un gas combustible que es genera endispositius específics o en mitjans naturals a partir de les diferents reaccions de biodegradació que pateix la matèria orgànica, mitjançant l'acció de microorganismes així com d'altres factors en absènciad'aire.

Aquest gas resultant està format per diòxid de carboni (CO2), monòxid de carboni (CO), metà (CH4), i altres gasos encara que en quantitats menors que els anteriors. 
Per a què serveix elbiogàs?
La producció de biogàs per descomposició sense aire (descomposició anaeròbica) és una manera útil per tractar residus biodegradables, ja que produeix un combustible de valor, i genera un efluentque pot aplicar com a adob genèric o condicionador de sòl.

A més, aquest tipus de gas pot ser utilitzat igualment per produir energia elèctrica mitjançant turbines o plantes generadores de gas,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL BIOGÁS
  • Biogas
  • biogas
  • BIOGAS
  • Biogas
  • Biogas
  • Biogas
  • biogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS