el bola

Páginas: 7 (1553 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2013
1.- Quines són les relacions familiars que s’estableixen dins la família de l’Alfredo i dins la del Pablo?
RELACIONS FAMILIARS
Família del Pablo
La família de Pablo es compon de quatre membres, i més concretament la mare, el pare (Mariano), la seva àvia i ell, un nen de 12 anys.
La mare de Pablo és mestressa de casa i el seu pare treballa en una ferreteria. Com ha d'estar contínuament de caraal públic, Mariano li dóna molta importància a l'aparença i la imatge de cara a l'exterior. Com a conseqüència d'això, obliga al seu fill a comportar-se davant de la gent de manera correcta, amable i dissimulant la dura situació que pateix a casa.
L'ambient que es respira a casa de Pablo és d'incomprensió, por, intolerància, injustícia, solitud i amargor. L'únic culpable d'aquesta situació ésMariano, el pare.
Els altres membres de la família intenten fer les seves vides de la forma més normal possible, però, l'amargor i tristesa de Mariano per la mort del seu primer fill que no ha superat, s'interposa en les vides de la seva família i provoca que la seva dona, l'àvia i el seu fill no puguin viure en pau i sotmesos a les contínues ordres i diferents maltractaments de Mariano.
Mare /fill
No es mostren gaire afecte, però es veu que la mare estima al seu fill, ni existeix gaire diàleg, ni confiança entre ells, la mare esta sotmesa al pare i no es capaç de enfrontar-se a ell i defensar al seu fill perquè el que més comparteix amb el seu fill, és la por que li tenen a Mariano, el pare.
Pare / fill
El pare de Pablo, li dóna molta importància a les aparences, de manera queimposa al seu fill mostrar davant de la gent que és molt feliç i que manté molt bona relació amb la família.
El pare de Pablo paga el malestar que sent per la mort del seu primer fill amb ell. Utilitza la comparació dels dos fills i com a conseqüència d'això, desprestigia, infravalora i humilia a Pablo, per no ser com el seu altre fill.
Però de portes a dintre de casa la realitat és que els llaçosafectius no són forts, no es mostren afecte, no existeix el diàleg no hi ha comunicació, sinó que en comptes de dialogar discuteixen, en definitiva no hi ha diàleg entre els membres familiars en general. I l’únic diàleg que es veu es nomes les normes, ordres, humiliacions i insults del pare.
El fill té por al pare per què és autoritari i controlador que li prohibeix a l’infant relacionar-se ambaltres infants i altres famílies i també desenvolupar-se correctament amb els maltractaments tant físics com psicològics que li proporciona.
Marit / muller
El llaços afectius són nuls, no hi ha comunicació, el marit és el que mana, el que dona les ordres i en aquesta relació la mare és submisa, no es mostren respecte, el pare maltracta a la mare psicològicament, insultant-la, menyspreant-la i amés la muller es depenent del pare econòmicament que ell és el que treballa a la ferreteria porta els diners a casa mentre que ella es queda a casa fent de mestressa de casa i a més cuidant a la mare del marit (sogra).
Família de l’Alfredo
Aquesta família està formada pels següents membres: el pare (José), la mare, un germà petit i l’Alfredo.
El pare d'Alfredo és propietari d'un local onfa tatuatges . La seva mare treballa a casa al capdavant de les tasques de la llar .
Al contrari que en l'altra família, en aquest segon model familiar està present la confiança i el coneixement de cada un dels membres, és a dir, aquesta família coneix molt bé com és cada un dels membres i com a conseqüència d'això, se sap quan un d'ells està trist, té un problema, o està al contrari content.Aquest coneixement permet saber quan un membre necessita de l'ajuda d'un altre.
Per exemple, a la pel•lícula es reflecteix com la família d'Alfredo està a casa sopant. Alfredo té cara de preocupació i tristesa. José, el seu pare s'adona d'això i li pregunta que li passa. Alfredo, al principi li diu que no li passa res , però José li diu que coneix molt bé com és i sap que li passa alguna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bolo
  • bola
  • bolas
  • EL BOLA
  • Bola
  • EL BOLA
  • el bola
  • El bola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS