El bon samarità

Páginas: 3 (594 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2011
COMENTARI DE L'OBRA: “PAISATGE AMB EL BON SAMARITÀ”

Ens trobem davant de l'obra de Maarten Van Heemskerck “Landschap met de barmhartige Samaritaan” (el que en català seria “Paisatge amb el BonSamarità”), datada l'any 1568 d.C..
L'autor, nascut a Heemskerck l'any 1498, era un pintor holandès de caràcter religiós, reconegut (juntament amb altres com Jan Von Scorel) per la introducció de l'ArtItalià als Països Baixos i voltants.
Als seus principis, el seu estil estil es podria definir com a Manierisme “de segona mà”, ja que com molts altres autors europeus no podien viatjar a Itàlia. Ellva ser un dels primers de l'època en anar-hi. Un cop a Roma, Heemskerck va estudiar en especial les estàtues antigues que ja aleshores s'estaven excavant. Quan va tornar a Holanda va influir demanera determinant els artistes de la zona.

La pintura deriva el seu títol de l'escena situada a la part inferior dreta del quadre, dotada d'una escala una mica més gran que la resta de figures irepresenta un fragment de la “Paràbola del Bon Samarità” (Lluc 10:25-37).
L'escena representa el Samarità guarint les ferides de la víctima d'un atac provocat per uns lladres. Més a l'esquerra es reconeixla continuació directa d'aquesta (encara que estiguin pintades a la mateixa pintura) on el salvador acompanya a lloms del seu cavall el ferit cap a la ciutat, en aquest cas Roma, mentre el sacerdot iel levita s'afanyen a arribar-hi corrent davant dels protagonistes.
Roma és fàcilment identificable al fons gràcies a alguns trets distintius de la ciutat com són la Columna Aureliana, el Panteó, elCastell de Sant' Angelo i el Colosseu.
Just davant de l'excavació de l'estàtua de Júpiter (ho corrobora l'àguila als seus peus) ens trobem amb el fet més entranyable de l'esdeveniment, i és que elPapa en persona, en companyia de Cardenals i sota la protecció de la Guàrdia Suïssa, hi és present.
Se sap que el Papa és Piu V (desde 1566 a 1572), inquisidor i creador de la Lliga Santa contra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari paisatge amb el bon samarità
  • La samarita
  • Good Samaritan
  • Bon o bon
  • Bon bon
  • Bonos
  • Bonos
  • Bonos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS