El bosó de Higgs

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 27 de abril de 2013
El bosó de Higgs, la 'partícula de Déu


1. Física quàntica: és la branca de la física que estudia el comportament de la llum i de la matèria a escala atòmica (molècules i àtoms) i subatòmica(protons, electrons, neutrons o fins i tot partícules més petites).

2. Partícula elemental: és qualsevol de les unitats bàsiques constituents de la matèria, no formades per altres unitats iconsiderades indivisibles segons els coneixements actuals.

3. Model estàndard: és una teoria que descriu les partícules elementals i les seves interaccions fonamentals electromagnètiques, que componen totala matèria.

4. Accelerador de partícules: són aparells que utilitzen camps electromagnètics per accelerar partícules subatòmiques amb càrrega elèctrica fins a velocitats molt properes a la de lallum.

Els científics europeus del laboratori CERN tenen proves d’haver vist el bosó de Higgs; era l’única part que quedava per completar el Model Estàndard, la teoria més àmplia que descriu elfuncionament de l’Univers. Aquest ha sigut un dels descobriments més apassionants de la física en els últims temps. Si els científics no l’haguessin descobert encara, no es podria justificar com es va crearla matèria.
L’existència de la partícula de Higgs es va trobar al Col·lisionador d’Hadrons de Ginebra, en el que es tiren protons a una velocitat pròxima a la de la llum amb la finalitat de quexoquin i es creïn partícules elementals. Es va crear amb l’objectiu de trobar el bosó de Higgs o altres partícules resultants de les col·lisions.
Peter Higgs, un físic britànic va preveure aquestapartícula el segle passat. Tots els components de la matèria van estar prevists pel Model Estàndard però el bosó es resistia a causa de que té un temps de vida molt curt i es transporta ràpidament a unaltre tipus de partícules. També és anomenat ‘’partícula de Déu’’ ja que sense ell, no es pot explicar l’existència de les estrelles, ni de la matèria ni dels éssers vius. Segons la meva opinió,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El boso n de Higgs
  • Bosó de Higgs
  • El Bosó de Higgs
  • Bosó de Higgs
  • Boso De Higgs
  • Bosó De Higgs
  • El Bos N De Higgs Impresiona Y Decepciona 1
  • Acaso Hemos Encontrado El Bos N De Higgs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS