El caballero de la armadura oxidada

Páginas: 6 (1278 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2011
Se us presenta la lectura d’aquest llibre com una oportunitat no tan sols de descobrir coses sobre el món del comerç, els mercats, l’obertura dels països a l’exterior i sobre la continua renovació que ha de fer l’empresa, plantejada d’una forma interactiva, sinó que també serà útil a l’hora de més endevant començar a donar forma al projecte d’empresa. Aquesta és la història d’una empresamenorquina que fa negocis a nivell internacional des de fa més de 10 anys. En els seus inicis -ja fa més de 25 anys- tan sols comercialitzava productes de metall destinats a ser venuts com a souvenirs “made in Menorca” en les tendetes petites de tota l’illa (culleretes de decoració, banus...)Realitza el cicle complert del producte des de la producció fins a la comercialització i distribució. El seuproducte és d’alta qualitat perquè les matèries primes usades en el procés de producció són les millors (el ferro l’importa d’alemanya). Però amb el temps va anar expendint-se fins arribar a obrir-se al mercat internacional. El producte estrella i amb el qual s’ha obtingut majors beneficis són les safates que a gran part de països àrabs utiliten per servir el tè. Anys enrere es contaven per dotzenes elcontenidors que exportaven cada setmana, tenint períodes més bons que altres degut a la estacionalitat. Les coses els anaven tant bé que s’havien realment despreocupat una mica de les necessitats que es cobrien i les noves demandes que els seus clients els reclamaven. De manera que sense adonar-se’n van anar perdent quota de mercat sense donar-li major importància, sense investigar i atribuint labaixada a un simple estancament llarg. I es ara quan han reparat que realment des de fa tres o quatre anys les seves vendes cada cop són menors. Això es degut a la introducció del mercat xinès en la comercialització d’aquest producte. La situació actual de l’empresa en qüestió es la següent: té un producte que és bo, té bona qualitat però resulta molt car. Es lamenta de la mala sort que estàvivint i plora perquè tota la seva infraestructura i la immensa inversió feta (ja fa molt temps) està orientada a la producció d’aquest tipus de producte. Després de llegir el llibre i relacionant les idees principals amb aquesta història, pensa en un possible final per la història d’aquesta empresa, donant els arguments que creguis convenients i raonant la resposta.

“El caballero de la armaduraoxidada”

1. Quin és el missatge general que treieu de la lectura d’aquest llibre? Com ho traduïries a l’àmbit del comerç i l’empresa? (2 punt) -El cavaller d’aquesta hitòria pateix per no saber el que és realment important i donar-li la importància que es mereix. Igual que l’empresa i es que un no es pot un despreocupar mai del que volen i esperen les persones que ens mantenen vius. -La continuarecerca, la investigació, la consulta amb els interessats i la comunicació són essencials -La seguretat en un mateix però sense sobrevalorar-se, es la millor arma. -Que la por pel desconegut mou moltes vegades a les persones a ser i a fer coses que

2. Quin significat té l’armadura que porta el cavaller? Quina és la pitjor armadura que una empresa pot vestir i que pot destruir-la? (1 punt) Perel cavaller l’armadura significa que després de molt temps, ja no s’enrecorda de per qui lluitava i a qui volia fer feliz. Per l’empresa, la pitjor armadura és pensar que ja no cal millorar, investigar. Deixar d’escoltar els clients i les seves necessitats. Perquè el client es el més important, qui ralment mana. Qualsevol que fagi estancar-se i acomodar-se en en la situació privilegiada d’aquellmoment.

3. Perquè no es pot treure l’armadura el cavaller? Que passarà si no es consegueix treure l’armadura? (0,5 punt) Perquè al principi no sap com fer-ho. I quan ho sap, veu que requereix un esforç que creu no poder fer. Si no aconsegueix lliurar-se de l’armadura, aquesta l’acabara consumint, destruint.

4. Que ha de fer el cavaller per poder lliurar-se, doncs, de l’armadura que el té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo De El Caballero De La Armadura Oxidada
  • Resumen de "el caballero de la armadura oxidada"
  • El Caballero De La Armadura Oxidada
  • Ensayo el caballero de la armadura oxidada
  • El caballero de la armadura oxidada (ensayo)
  • Ensayo del “caballero de la armadura oxidada”
  • Enasayo del caballero de la armadura oxidada
  • Ensayo de el caballero de la armadura oxidada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS