El cafè de la granota (resum)

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
Resum 8, 9, 10 i 11
PRELUDI DE TRASPÀS
L’avia està morint-se, diferents veïns i familiars és reuneixen per vetllar la seva mort.
La tia Ramona era coneguda per recordar tots els successos quepassaven durant molts anys. Un d’ells va ocórrer fa molts anys, l’avi volia plantar una figuera al pati de la casa i l’avia no hi estava gens d’acord, deia que no tindria lloc per estendre la bugada,que faria esquerdes a la casa. Finalment l’avi és va cansar i el dia després va plantar la figuera. L’avia ressentida no va dir res.
Quan l’avi és va morir just després l’avia va agafar la serra i vatallar la figuera. Per això que ara està molt espantada perquè haurà d’explicar a l’avi el que va fer quan es mori.

ELS DELFINS
El protagonista és l’encarregat del poble de donar, el primer detots el consol a la família del mort. En un principi la gent és barallava per fer això però el protagonista finalment ocupa aquest lloc i els demes ho accepten.
El protagonista està preocupat perquèno sap qui ocuparà el seu lloc, té tres candidats però cap d’ells el convenç.

UN ENIGMA I SET TRICORNIS
Els diferents guàrdies civils encarregats de la vila, entre ells el sergent HermógenesMartínez, se lis ha encomanat descobrir qui es el que imita el xiulet de l’àrbitre fent que l’equip contrari és quedi parat durant les jugades d’atac afavorint a l’equip local.
Els set guàrdies civilsencarregats del treball setmana rere setmana engarjolaven a algú però els xiulets seguien, però una nit, el Mossèn Silvestre rep a la seva rectoria l’autor d’aquests fets que es confessa negat deremordiments. Finalment, el mossèn explica a Cristòfol Vallcorna que l’àrbitre pirata era el sergent comandant de post de la vila, Don Hermógenes Martínez.

AMARGA REFLEXIÓ SOBRE UN MANAT DE CEBES
ManuelLloca va passar per davant del cafè però ningú el va veure. l’Horaci Campells, sí que el va veure,. L’Horaci en veure’l en l’estat que estava va decidir acompanyar-lo a casa. Manuel li explica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS