El Cafè de la Granota

Páginas: 7 (1688 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014
El barril de sabó moll

Resum: El patró d'un veixell portava sabó. S'enfada amb un dels treballadors que portaven caixes per a les botigues. Un d'ells havia de portar un barril fent-lo rodar pel terra. En aquell moment estava plovent i el barril va relliscar i es va esclafà a un cafè. Tot el carrer es va cobrir d'escuma. Van parlar d'aquesta història als cafès del poble.

Escenarigeogràfic: Carrers del poble de Maquinença.

Escenari temporal: Al migdia.

Estructura narrativa: Segueix el fil de la història.



La Plaga de la Ribera

Resum: És la carta d'un agutzil que demana ajuda a un policia per un deliqüent que fa temps que viu a casa seva. El sobrenom d'aquest delinqüent era Plaga de la Ribera. Viu a casa de l'agutzil perquè va haver un accident a l'ajuntament de laseva vila i a cada funcionari li va tocar un lot diferent. En el lot del agutzil, que també és el narrador, hi havia el delinqüent entre altres coses.

Escenari geogràfic: La història es llegeix a Lleida que és on s'envia la carta.

Escenari temporal: No s'esmenta en el capítol.

Estructura narrativa: Soliloqui epistolar.
Absoltes i sapeli de Nicolau Vilaplana

Resum: En Cristòfol explica aun escriptor l'enterrament i la mort del seu oncle Nicolau que va morir feia vint anys. El dia de la seva mort va haver un dels partits de futbol més importants de la lliga. El rector hauria intentat fitxar una hora per poder anar al partit però no hi era i van tenir que acceptar l'horari del rector suplent que era a la mateixa hora que el partit.

Escenari geogràfic: Al cafè de la granotaEscenari temporal:

Estructura narrativa: Crònica




Paraules des d'un oliver

Resum: És com un monòleg d'un home que estava recollint olives de l'oliver d'Isidre que era el seu veí. Quan està recollint-les, el veí el veu i l'home diu que estava fent-li un favor i que li portaria a casa el que agafés perquè s'explica que el seu veí té molta feina amb la botiga. Però l'home no tenia bonareputació al poble i l'Isidre no s'enfia i amb un pal intenta fer-lo fora. L'home per intentar calmar-lo li diu que van anar junts a la guerra.

Escenari geogràfic: Olivers de l'Isidre

Escenari temporal:

Estructura narrativa: Soliloqui
Informe Provisional sobre la correguda d'Elies

Resum: Narra la història d’un home (Elies), que va corrents pel poble. Els veïns es sorprenen, icadascú dona la seva opinió sobre el que ha vist. Hi ha que només es fixa en el calçat que porta, d’altres que es fixen en l’hora que era. Finalment es descobreix que corria perquè volia arribar a temps a la parada d’autobusos, per dir-li al conductor, que la seva dona estava apunt de morir i que no calia que ell li portés les pastilles per ella.

Escenari geogràfic: cafè del Silveri, part de baix dela costera del Forn, cantonada de la plaça de l'esglèsia amb el carrer Major, porta de l'estanc, porxos de la plaça, carreró de les Ànimes, carrer de les Pedres, placeta de Santa Àgata.

Escenari temporal: Vint-i-tres de juliol abans del migdia

Estructura narrativa: Crònica







Futbol de la Ribera

Resum: Aquest capítol passa en un partit de futbol entre els forasters i elslocals del poble, on el camp de futbol està situat entremig dels rius Segre i Ebre. Els forasters anaven guanyant als locals per un gol. Va començar a ploure y una part del camp es va inundar. Això va provocar que el equip foraster s’agrupés en un lloc sec del terreny mentre que el equip local no parava de ficar gols perquè estaven acostumats.

Escenari geogràfic: El camp de futbol de la RiberaEscenari temporal: Una tarda del 1958

Estructura narrativa: Crònica
Senyora Mort, carta del Miquel Garrigues

Resum: El conte comença al cafè de la Granota on el Miquel està escrivint una carta a la senyora mort. Ell abans transportava gent treballant de barquer. Una vegada fet el pont, es queda sense treball i es dedica a ser miner on carrega carbó. Un dia l’apotecari li va ensenyar un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS