El Cafè De La Granota

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
El Cafè de la Granota

Fitxa tècnica:
Autor: Jesús Moncada
Editorial: Edicions 62
Any d’edició: 2006
Nombre de pàgines: 173
Format: Butxaca
ISBN: 978-84-297-5840-5
Gènere:Narrativa catalana
Idioma: Català

Biografia:
Jesús Moncada Estruga va néixer a Mequinensa, una localitat d’Aragó, l’1 de desembre de 1941. Fou un escriptor aragonès que escrivia encatalà. Va ser un dels escriptors en llengua catalana més importants de la seva època. Va rebre premis per la seva obra, com per exemple, el Premi Ciutat de Barcelona o el Premi Nacional dela crítica a l’any 1989 per “Camí de sirga” o la Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya a l’any 2001. El 2004 va rebre el Premi de les Lletres Aragoneses querecollí mesos abans de la seva mort. Va ser un dels autors més traduïts de la literatura en català. Moncada també va traduir al català nombroses obres en castellà, francès o anglès.
Va morirel 13 de juny de 2005 a causa d’un càncer. El 9 de juliol se li va concedir a títol pòstum la distinció de “fill predilecte” de Mequinensa i les seves cendres van ser dipositades en elsolar de la família, en front del Riu Ebre, on va néixer i on transcorren les seves obres.

Sinopsi:
L’obra és un recull d’un total de catorze històries o contes protagonitzats perpersonatges típics de poble: els botiguers, els miners, els pagesos… Les històries estan situades a l’entorn on va créixer l’autor, a Mequinensa. Els diferents contes es desenvolupen alscafès, a les mines, als carrers i a les places de pobles com Faió, Fraga, Tortosa o Lleida entre d’altres i tracten la vida popular de la gent dels pobles. Parlen també de temes com la mort,la política i la crítica a la societat de l’època. L’autor tracta de mantenir viva la memòria del seu poble, relatant a través de converses típiques de cafè, la societat de l’època.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS