EL CAFÈ DE LA MARINA

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015
INTRODUCCIÓ
 El cafè de la Marina és teatre en vers blanc i sense rima per aproximar-se al llenguatge corrent, ja que retrata l’ambient dels pescadors de l’Empordà.
 En aquesta obra escaracteritza pel corrent teatral del neoromaniticisme (s.XIX i XX). Sagarra té la següent visió del teatre “tot el contrari de la realitat”.El teatre ha de ser distracció i evasió.

RESUM ARGUMENT
En un cafèdel Port de la Selva , on una noia, Caterina, ha estat abandonada pel seu amant i ha hagut d'avortar. La seva tristor es posa de manifest quan la seva germana Rosa es casa, mentre ha de suportar elsrumors i xiuxiueigs que es produeixen al cafè on treballa, on la intimitat no existeix. En aquest ambient només podrà casar-se amb un desconegut marxant de peix de Banyuls de la Marenda, més gran queella. Mentrestant, es va desenvolupant un amor secret i latent envers Claudi, un pescador geniüt i alcohòlic que vol marxar a Amèrica, com a via d'escapament, ja que no veu futur al poble. Al finaltot se soluciona amb el casament entre ells dos, que havien estat presentats com dos perdedors durant tota l'obra.

ASPECTES ESTRUCTURALS
 L’acció dramàtica s’esdevé en un espai interior: una fondaa prop del mar. Que podia inspirar-se en un Cafè de la Marina situat al Port de la Selva.
 En aquest espai es creuen personatges diversos: pescadors, clients, joves i vells. El punt de l’acció del’obra i que cohesiona tots els actes, en un espai únic.

EL TEMPS QUE PASSA
 Hi ha una certa intemporalitat en aquest poema dramàtic per “mitificar” aquests personatges en aquest espai únic.
Passen uns setze dies al llarg de l’obra, i el cicle temporal ve determinat pel descens i ascens de la llum. La llum disminueix quan la protagonista es veu en un problema, i quan tot se solucionaaugmenta la llum.

PERSONATGES
 Hi ha un Binomi/rivalitat: entre Bernat/Claudi->vell i jove. Ric/pescador.
 Libori: és el pare de Caterina, que està interessat en un casament avantatjós.
...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS