El Caf De La Granota 2

Páginas: 2 (333 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2015
Títol
El protagonista, Manuel la Lloca, va robar un manat de cebes durant la seva joventut i arran d’aquest fet tots els robatoris que hi ha al poble se li atorguen a ell. Degut a això enManuel fa una reflexió sobre aquells aspectes de la seva vida que li agradaria canviar. Amb aquesta explicació ja podem veure més clarament el significat del títol, ja que fa referència a lareflexió, que fa el protagonista, a la qual el va portar un manat de cebes. Reflexió de la vida de la Lloca davant l’Horaci sobre el robatori del manat de cebes.
Espai
Podem situar lahistòria a Mequinensa, un petit poblet envoltat pel riu Segre i per l’Ebre a l’actual comunitat autònoma d’Aragó. Gràcies a la descripció que fa el conte, podem saber que és un poble rústic ambcarrers molt amples fets de pedra i amb pendents molt inclinades.
L’autor aprofita el recorregut que fa la Lloca per mostrar diversos punts de la vila com el Portal de can Soteres, elCarrer de les Pedres, la plaça de l’església, els Porxos de l’Arrupit, el Cafè de la Granota, l’Apotecària, la Ferreteria de Bonifaç Torres, la caserna i per acabar la mina del poble.Estructura del text i narrador
En aquest cas, Amarga reflexió sobre un manat de seves, podríem dir que es una combinació entre text narratiu amb un monòleg per part del protagonista i algun que altrediàleg.
Tot i estar parlant contínuament d’una narració o un conte, realment es tracta d’una crònica en la qual hi ha un monòleg per part del Manuel la Lloca al final del relat.
Trobem unnarrador extern-omniscient juntament amb el monòleg del protagonista, on hi apareixen els monòlegs del Manuel en primera persona. Sabem que el cronista sap els fets narrats gràcies al diaride l’Horaci Campells on aquest va deixar escrits els fets.
Història recollida en el diari de l’Horaci Campells, afegits del cronista, narrador extern-omniscient, narra els fets en passat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS