El cafe de la granota 10-14

Páginas: 5 (1086 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2015
Capítol 10 “Un enigma i set tricornis” Aquest relat parla sobre la mobilització dels 7 tricornis (7 guàrdies civils) per a resoldre un enigma que regnava a la Vila de Mequinensa als 60’. Els 7 guàrdies intentaven enxampar a un individu que imitava a la perfecció del soroll emès pels xiulets dels col•legiats en els partits de futbol de cada diumenge. Aquest individu, anomenat durant el conteàrbitre pirata, apareixia en els moments més decisius dels partits per tractar de despistar als contrincants i evitar gols, sense por a les forces de l’ordre que li seguien el rastre.
Aquest àrbitre pirata, va aparèixer quan l’equip de la vila va iniciar una davallada inexplicable que l’havia fet retrocedir gairebé a la cua de la classificació dos mesos enrere. Les actuacions d’aquest van causar unallau de denúncies dels equips visitants, un munt de cartes i una gran quantitat d’amenaces de sancions. La Guàrdia Civil empresonava cada setmana a gent, però l’àrbitre pirata reapareixia.
Una nit, el Mossèn Silvestre va rebre a la seva rectoria a l’àrbitre pirata amb problemes de consciència, feia nits que tenia un somni esgarrifós en el qual es veia condemnat al infern a passar l’eternitat fentd’àrbitre de partits de la lliga d’overn. Estava disposat a complir qualsevol penitència per recuperar la tranquil•litat. Però, Mossèn espantant-li deia que era per un menjar pesat (malsons) tenia por de que a un sol partit de lliga, l’àrbitre decidís renunciar. El Mossèn li va explicar el succeït a Cristòfol, i van malferir a “La Broca” perquè no anés al partit i el dificultes la aparició del’àrbitre pirata. Finalment l’àrbitre pirata era el sergent comandant de post de la vila, Don Hermógenes Martínez.

Capítol 11 “Amarga reflexió sobre un manat de cebes” L’Horaci Campells, des d’un portal, veu una figura que apareixia de la casa del costat de la ferreteria. Aquesta figura era Manuel de Lloca, que després d’esperar a que tot fos en silenci desapareix per un carreró. Poc després, tresfigures amagades en un racó de la plaça, es posen en marxa pel mateix carreró que havia desaparegut Manuel. L’Horaci va trobar a Manuel dos hores després, el va trobar sota els porxos, estava dessolat. Manuel adolorit, maleïa les cebes. Els guàrdies l’havien interrogat per nombrosos fets del poble i si no contestava li pegaven una bufetada. La seva mala fama va començar quan va robar unes cebes.També li obligaven a dir el nom dels qui preparaven la vaga i li va dir a l’Horaci si ho podia dir ell que volia estar bé perquè no es sapiguès es gita amb una senyora a la caserna i l’Horaci li dona totxanes amb el mànec de la seva llança a les costelles de Manuel de Llorca.

Capítol 12 “L’assassinat del Roger Ackroyd” En Damià explica al Sebastià, com va a arribar a disparar al Teodor.
Totva començar la nit, quan en Damià, un enamorat de les novel•les de detectius va començar a llegir-ne “L’assassinat d’en Roger Ackroyd”. De seguida s’hi va enganxar, però la seva dona li va fer deixar de llegir dient-li que tanqués el llum i es posés a dormir.
L’endemà, en Damià, es va llevar d’hora, i assegut a la porta de casa seva, va començar a llegir la novel•la, fins acabar-la. Mentre lallegia, va tenir que aturar-se diversos cops per diversos casos. La primera interrumpció la va fer el Xapa, que va aparcar la camioneta davant seu i va començar a parlar-li. La segona interrumpció la va protagonitzar la seva dona. Després de la petita esbroncada de la seva dona, en Damià afirma que el Teodor seia a l’altra banda de la plaça. Tot seguit, en Damià repren la novel•la, i és per això queno es va adonar que en Teodor preparava una de les seves.
Tot seguit després de que vingués el cunyat d’en Damià per deixar-li l’escopeta i el morral mentre anava a comprar tabac, ell va continuar llegint, ficat de cap a peus en la història de la qual aviat sabria qui era l’assassí, i no es va adonar que en Teodor se li estava acostant. Finalment, en Damià va disparar en Teodor i no el va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la granota
  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS