El Cafe De La Granota Resummm Todossss 5

Páginas: 5 (1248 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2015
Trill:  Instrument que consisteix en una taula o un corró que porta encastades una sèrie de làmines de ferro tallants o de pedres fogueres, emprat en la batuda per a capolar la palla. 
Rubinoses: no esta
Manescal: veterinari
Xollar: Tallar arran els cabells, el pèl, la llana, (d’algú o d’algun animal), tondre, esquilar........................................................................................................................................
UN BARRIL DE SABÓ MOLL
La narració comença quan tots els treballadors acaben de lligar amarres al molló del Pedret. La tripulació estava descarregant els barrils de sabó moll, mentres les dones repartien el recapte als homes.
Mentre tothom treballava, el capità Pere Camp, qui era una persona violenta, va cridar al Florenci dient que japodia començar a fer via amb el barril cap a la botiga de l’Adelaida.
El Florenci, pacient, va fer el que li deia. Per arribar a la botiga tenia que pujar un gran carreró, i tot just estava arribant quan va començar a ploure de mala manera. Amb la força de la pluja el pes del barril i el sabó tots van suposar , ja que el Florenci no ho va explicar, que el barril se li havia esmunyit de les mansi va tenir que deixar-lo anar carreró avall. Just en aquell moment, el capità Pere Camp, es dirigia cap a casa seva, i veient que el barril se li tirava a sobre, s’hagué de ficar de cap a la barberia de la Clenxa per no acabar esclafat.

LA PLAGA DE LA RIBERA
L’agutzil, Jeroni Salses i Santapiga, és queixa de la resta dels agutzil, al senyor director de la presó de Lleida, ja que no fan laseva feina com cal. Són gent sense cap vocació, que fan les coses amb desídia. El que requereix aquest ofici és sacrifici, paciència i constància, de la qual cosa molta gent ni en vol sentir a parlar.
Li escriu una carta per dir-li que, volen derruir la Casa de la Vila i construir-ne una de nova, però per una raó o un altre mai és feia. Fins que un dia, durant la reunió del ple de l’Ajuntament, elpaviment del saló va cedir. Gracies això les obres van començar. Per tot això és va fer un sorteig amb el que guardaria cadascú a casa seva mentre les obres duressin. De les coses que li van tocar, una era el presoner Valerià. La meva dona i jo li hem agafat estima ara que ha passat una mica de temps i volem demanar ajuda per trobar-li un treball honrat, però com això a ell no li va, avera si pottenir-lo a la seva presó un temps perquè aprengui. Ja dirà que li sembla la pensada.

ABSOLTES I SEPELI DE NICOLAU VILAPLANA
Tot comença amb la mort i així doncs amb l’enterrament de l’oncle Nicolau. Hi va assistir l’oncle Soler, que feia anys que estava barallat amb en Nicolau. Tot va passar mentre tots dos jugaven a la botifarra com a parella i l’oncle Soler va fer perdre la jugada .
Tot iaixò, l’enterrament de l’oncle Nicolau va ser tot un èxit., tot i que l’hora de l’enterrament coincidia amb la del partit de futbol més important de la temporada. Però era tan bona persona, que no podien pas deixar d’anar a l’enterrament. Tanmateix, com el Mossèn Silvestre no va poder venir, la ceremonia va ser dita pel rector de Vallperdiu. Tot i així podien sentir el que passava al camp a travésd’un udol que arribava pel carrer Major i feia tremolar els vidres. Finalment, quan anaven tots cap al cementiri, van para per veure el final del partit, tothom va anar a acomiadar-s’hi.






PARAULES DES D’UN OLIVER
L’home que hi ha a sobre de l’oliver, queda tot sobresaltat per l’ensurt que li fa l’Isidre, apareixent sense que ell s’enteri. Recuperat de l’esglai, l’home li explica la novanotícia sobre com la setmana passada havien rebentat la porta del mas de Vidallet i li havien robar tot el que tenia. La seva conclusió era que ja es veia a ell i la resta fen guàrdia amb les seves escopetes.
Decideix ajudar a l’Isidre a recollir totes les olives i possar-les als sacs i borrassos al tractor.
L’Isidre, però, desconfiat de l’ajuda de l’home, se’l mira amb desconfiança i per totes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la granota
  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS