EL CAFE DE LA GRANOTA

Páginas: 13 (3216 palabras) Publicado: 27 de enero de 2014

3.1 Un barril de sabó moll. Aquest titol fa referencia al barril de sabó que havia de pujar en Florenci i que havia xocat contra el bar, va quedar tot ple de sabó moll i amb la pluja es va convertir en escuma.
3.2 El narrador és intern, es narra en tercera persona
3.3 En Pere Camps era l’encarregat de donar ordres per descarregar uns barrils de sabó que hi havia al port. Per poderdescarregar aquests barrils va ordenar a un ajudant seu en Florenci que portes un barril de sabó a la botiga d’Adelaida. Aquesta botiga es trobava al final del carrer pero hi havia una llarga pujada en forma de línia recta. Poca estona més tard va començar a ploure i tothom va anar buscant llocs per refugiar-se de la tempesta que venia, de cop es va sentir un soroll com si fós un tro. Ràpidament tothom vamirar que havia passat i van veure que el barril de sabó havia xocat al bar d’alexandre i que s’havia convertit en escuma. El que la gent no sabia era si el barril se li havia escapat el barril a en Florenci o si l’havia deixat anar perquè estava cansat de portar-lo per la pujada del carrer.
3.4 batusses  baralles
Catxamona  cop a la galta, fet amb els dits i suaument.
Estalzí Sutge, substància negra que prové de la combustió incompleta
de matèries orgàniques que trobem a les xemeneies









3.1 La plaga de la ribera.
3.2 narrador intern, ja que en aquest relat en Jeroni escriu una carta a el director de la presó i es sempre ell el que explica la història i els fets que ocurrixen
3.3 En Jeroni Sales i Santapiga és l’agutzil de laseva vila des de fa trenta anys, i li envia una carta al director de la presó de Lleida en què li explica el que el preocupava.
Feia temps que es parlava d’enderrocar la casa de la Vila i construir-ne una de nova, fins que un dia, en una reunió de l’Ajuntament el paviment del saló d’actes va cedir, i aquí van començar les obres.
El primer que calia per enderrocar-lo era buidar l’edifici, així quevan fer lots amb tot el que hi havia dins, i els van anar repartint entre els regidors i els funcionaris. A en Jeroni li van tocar uns capgrossos, un arxiu, i, entre d’altres coses, un presoner, anomenat Valerià, àlies la Plaga de la Ribera.
En Jeroni i la seva dona, l’Elisenda van passar els primers dies amb l’ai al cor, per por que en Valerià fes alguna malesa o s’escapés. Però, a poc a poc, elvan anar sentint com un més de la família. A vegades en Valerià li explicava al Jeroni els seus intents per arribar a convertir-se en un delinqüent de fama internacional, però, desgraciadament, aquests intents eren infructuosos.
Per aquest motiu en Jeroni li escriu la carta al director de la presó, per demanar-li si en Valerià podría anar allà per rebre classes particulars d’un criminal deveritat.
3.4 Afanar  robar
Espanyaportes  lladres de cases




3.1 Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana
3.2 En aquest capítol: CRISTÒFOL Explica la història viscuda en primera persona i de la qual hi és partícipant. Narrador Intern Es caracteritza perquè explica la història relatada al llarg del capítol a Jesús Moncada
3.3 El vell Cristòfol explica a Jesús Moncada (autor del llibre)les aventures que es van viure en l'enterrament d'un veí del poble, l'oncle Nicolau, conegut per ser una bellíssima persona ara recordada per tots els habitants de Mequinensa.
I és que aquest enterrament va tenir molta transcendència i va ser molt criticat per la gent del poble pel fet que coincidís amb l'hora exacta en que es disputava el derbi de futbol entre l'equip local i el seu gran rival.Aquest fet provocava que molta gent hagués de decidir per anar a despedir al gran Nicolau o bé gaudir d'un emocionant enfrontament futbolístic. Tot i això, segons Cristòfol, va ser l'enterrament on hi va acudir més gent; per una part perquè va ser una persona molt estimada, i per l'altra, perquè inclús els jugadors i espectadors de l'equip oponent van acudir-hi en acabar el partit.
Vint anys...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS