El Cafe De La Granota

Páginas: 5 (1178 palabras) Publicado: 6 de abril de 2015






















Josue Vicente Hidalgo Rivas


Un barril de sabó moll:
El narrador explica una escena que té lloc al port, on el patró d’un vaixell que portava sabó moll, esbronca a un dels seus peons, en Florenci. Els peons descarregaven caixes per portar-les a les botigues.El llaüter havia de portar el barril fent-lo rodar pel terra.A mig camí es va posar a ploure i el barril d’enFlorenci va baixar pel carreró i es va esclafar a un cafè. Tothom va sortir per veure que havia passat. Tot el carrer es va omplir d’escuma.
La història va fer parlar molt als cafès.
 La Plaga de la ribera:
 En Jeroni Espriu una carta al Director de la Presó per a que hi accepti a Valerià (La Plaga de la Ribera). Per poder-li ensenyar un ofici i fer-lo un home de bé.
Absoltes i sepeli de Nicolauvilaplana:
 El cronista escolta atentament a Cristòfol mentre li explica històries d’aquella vila a la vora esquerra de l’Ebre.
Li explicà l’enterrament de l’oncle Nicolau que va succeïr el mateix dia que es celebrava el parit més important contra els de Masos de Cinca.
La gran majoria de gent de la vila se’l va perdre per assistir a l’enterrament. On des de allà escoltaven els gols i els xiscles delsaficionats.
Vint anys després algunes persones no ho han acabat de pair i alguns retreuen al fill gran de l’oncle Nicolau, però ell no en té cap culpa.
 Paraules des d’un Oliver:
 Es un monòleg d’un home que està intentant robar les olives del seu veí i amic Isidre. És sorprès collint-les i intenta excusar-se dient-li que li està fent un favor i que li portaria les olives a casa, ja que, l’Isidre noté temps amb la botiga. Però aquest no se’n fia per la seva reputació al poble i pel que acaba de veure i intenta fer-lo fora amb un pal. Finalment el lladre intenta tocar-li la fibra sensible dient que van anar junts a la guerra.
 Informe provisional sobre la corregida d’Elies:
En aquet conte Elies va corrents pel poble. Els veïns lo veuni es sorprenen per la seva actitud, la gent comença aparla sobre el que ha vist.Tot dura uns minuts,els minuts que dura la corregida de l’Elies Santapau entre la seva cas ai el cafè Silveri.L’Elies corria desesperat per dir-li a l’ordinari que no portes les medicines.Tothom es va fixar en la hora i en tots els detalls d’aquell esdeveniment i es va quedar gravat en la memòria del poble.Va córrer tan només per estalviar-se unes quantes monedes. Degut aque ell era conegut per ser un gasiu.
 Futbol de ribera:
Els aficionats de l’equip de la ribera amenaçaven a l’àrbitre de tirar-lo al riu si no guanyaven. Al llarg del partit els aficionats anaven vomitant insults cara l’àrbitre.Gràcies ala pluja, el caudal el camp es va inundar un pam. El més important va ser que l’equip contrari no havia estat en un lloc com aquell i gràcies això i aprofitant-sedel seu desconcentrament els de la Ribera els van fer sis gols.
 Senyora Mort, carta de Miquel Garrigues:
Miquel Dalmau fa escriure una carta a Miquel Garriga per la Senyora Mort.Un any abans d’aquesta carta en el mateix lloc va morir l’oncle Campells jugant a la botifarra.En aquesta carta comenta que vol ser barquer en el més enllà per passar les ànimes a on viuen els morts., Deia que els mortshavien de travessar un riu molt ample per arribar al seu destí. Una vegada escoltat això posa a la carta que vol fer de barquer.
 Els delfins:
Els delfins, es una conte que te lloc en un poble, que quan hi havia un enterrament la gent es barallava per ser la primera en donar el cònsol a la família. El narrador, que es el protagonista, s’ha encarregat d’assumir ell aquest paper, el qual, el poble, alcap d’un temps, l’ha acabat acceptant, tot hi haver uns quants vilatans que no. El que li preocupa al protagonista és que, quan a ell l’enterrin, qui serà el successor d’aquesta tasca tan gran. Te tres candidats, però ningun dels tres, segons la seva opinió, mai podrà ser tan bo com ell. 
Un enigma i set tricornis:
En aquet capítol ens explica que en un partit de futbol l’equip, una persona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS