El Cafè de la Granota

Páginas: 8 (1753 palabras) Publicado: 1 de abril de 2014



GEOGRAFIA
Fes un mapa prou detallat que reculli les poblacions que s’esmenten als contes, en especial les que hi ha al camí que va de Lleida a Mequinensa, i al que va, Ebre avall, de Mequinensa a Tortosa.


A: Xerta
B: Tivenys

A El Cafè de la Granota s’esmenten poblacions amb els seus noms reals (Lleida, Fraga, Tortosa...), mentre altres (Vallperdiu...) són fruit de la imaginacióde l’autor. Mira, després de consultar un atles o una enciclopèdia, de fer una llista amb els topònims reals i una altra amb els noms imaginats per Jesús Moncada.
Topònims reals: Lleida, Rússia, Cuba, Argentina, Nàpols, Tarragona, Corea, Tortosa, Fraga, Sibèria, Suïssa, Anglaterra, Barcelona, Terra Alta, Miravet, Xerta, Tivenys, Flix, Balaguer, Ascó, Faió, Mequinensa, Móra d’Ebre, París, Torrentde Cinca, França i Soses.
Noms imaginats: Vallperdiu, Vallcorna.
ONOMÀSTICA I PERSONATGES
Alguns personatges, a més del vell Cristòfol, els trobem en diferents contes. Fes-ne la llista i indica quina professió tenen i en quins contes els trobem.
Adelaida: La trobem en “L’assassinat del Roger Ackroyd” i “Guardeu-vos de somiar genives esdentegades”. És la mare de la Gabriela Cabanelles.Cristòfol Vallcorna: Aquest personatge el trobem a “Un barril de sabó moll”, “Absoltes i Sepeli de Nicolau Vilaplana”, “Futbol de Ribera”, “Un enigma i set tricornis” i “Guardeu-vos de somiar genives esdentegades”. És el narrador.
Gòdia: Aquest personatge el trobem a “Un barril de sabó moll” i “Absoltes i Sepeli de Nicolau Vilaplana”. És patró de barques i minaire.
Heracli Planes: Aquest personatgeapareix a “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És forner.
Horaci Campells: Aquest personatge el trobem a “Senyora Mort, carta de Miquel Garrigues” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És el sereno de la vila.
Honorat: Aquest personatge el trobem a “Senyora Mort, carta de Miquel Garrigues”, “Preludi de traspàs”, “Un enigma i set tricornis” i “Amor fatalen decúbit supí”. És apotecari.
Marieta Peris: Més coneguda com la Gramola. La trobem a “Un barril de sabó moll”, “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És una dona molt tafanera, sap les històries de tot el poble.
Mossèn Silvestre: Aquest personatge el trobem a “Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana”, “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre unmanat de cebes”. És el rector i un fanàtic incondicional del futbol.
Marcelino: Aquest personatge el trobem a “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És guàrdia.
Manuel la Lloca: Aquest personatge el trobem a “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És un dels confidents secrets de les forces de l’ordre.
Miquel Dalmau: Més conegutcom la Clenxa. El trobem a “Un barril de sabó moll”, “Absoltes i Sepeli de Nicolau Vilaplana”, “Futbol de Ribera” i “Els Delfins”. És barber.
Pere Savina: Aquest personatge el trobem a “Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana”, “Amarga reflexió sobre un manat de cebes” i “Guardeu-vos de somiar genives esdentegades”. És un dels de la colla del Cafè de la Granota, cunyat de Cristòfol, caçador furtiui l’ider dels republicans d’esquerra.
Pere Sabata: Aquest personatge el trobem a “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És un dels confidents secrets de les forces de l’ordre.
Pere Soler: Aquest personatge el trobem a “Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És barber.
Praxedes: Aquest personatge el trobem a “Futbolde Ribera”, “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És el propietari del Cafè de la Granota.
Salomé: Aquest personatge el trobem a “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És la cotorra del Cafè de la Granota.
Sergi Vidal: Aquest personatge el trobem a “Un enigma i set tricornis” i “Amarga reflexió sobre un manat de cebes”. És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS