El Cafè de la Marina resum per cap

Páginas: 10 (2406 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
EL CAFÈ DE LA MARINA

Acte Primer

L’obra succeeix en un cafè de mariners tocant a la platja d'un poble de la costa empordanesa, vora el cap de Creus.

H a l’establiment hi a un taulell, una porta interior a mà dreta, un gran portal amb vidrieres, que dóna a la platja, i una altra porta que dóna al carrer. Amorrades a la sorra, es veuen les proes de les barques, i el mar al fons. El cafèdona la sensació d'una casa molt orejada, amb taules a fora i a dins.

El primer acte és amb llum de tarda. El segon acte és a l'hora de fer-se fosc i s'acaba amb un llum encès que deixa anar el raig damunt del taulell. El tercer acte és a ple sol.

ESCENA I
Surten: en una taula juguen RAFEL, BALDIRI, GALLARET, ANTONET i MORENO. En una altra taula, el RUFÍ —sol. LIBORI darrere del taulell.SALVADORA parlant amb LIBORI i amb els de les taules.
Més tar, en Rafael deixa el joc i li pregunta al Libori on és la seva filla Rosa (la seva promesa) i li diu que quan torni li digui on s’ha anat.

ESCENA II
Surten: els mateixos, però sense Rafael.
Parlen del noi que va deixar prenyada a Caterina (ella va avortar) que ara esta treballant a França. Comenten com el poble en xarra d’això i quela noia els hi fa pena, però que així és la vida, no poden fer res més.
També enraonen del fill de Salvadora que vol anar-se’n a Amèrica. La Salvadora se’n porta un vermut més perquè diu que sinó el seu fill li pega, s’emprenya.

ESCENA III
Surten: els mateixos, menys Salvadora i de seguida entren Rosa, Gracieta i Maria.
Xerren una mica i li diuen a Rosa que Rafael s’ha anat. Moreno li fauna broma dient que el seu marit s’ha jugat els seus diners de nosses (ella no s’ho creu).
Se'n van BALDIRI, GALLARET i ANTONET.

ESCENA IV
Resten en escena: LIBORI darrere el taulell; RUFÍ, que s'ha adormit; el MORENO, que va remenant les cartes com si fes el solitari, i les tres noies que el volten.
Moreno li pregunta a Rosa si esta contenta de casar-se. Ella diu que ha mitges i les amiguesli diuen que quina barra es casa amb el millor del poble. En Moreno empipat pel comentari se’n va.
Rufí esta roncant, entra Rufina.



ESCENA V
Els d’avanç més la Rufina i el Moreno s’està anant (només diu 1 cosa).
Rufina desperta al seu marit (Rufí) i tenen una discussió, en al que Rufina posa al sac a Libori a qui li dona la culpa de que en Rufí estigui sempre bevent al cafè.
SurtCaterina de la porta interior.
ESCENA VI
Els mateixos i CATERINA.
La Rufina diu a les noies que ja s’ho trobaran elles, la feina que costa mantenir drets els marits, quan es casin. Llavors treu la historia de la Caterina (el noi ros que la deixà prenyada). Son pare intenta defensar-la, però al final tots es van calmant (i el Rufí i la Rufina acaben una mica melosos). La parella se’n va mentre laRufina li encén un cigarret al Rufí.

ESCENA VIII
Les altres tres noies s'han disposat, després d'anar-se'n el MORENO, en un racó d'escena en tres cadires i treballant en una panera de roba de cosir que hi ha en una d'aquestes cadires des del començament. Ara es queden soles amb CATERINA i avancen cap al mig de l'escena.
La caterina li esta teixint un jersei a la rosa, i estan parlant de comaquesta s’encarregarà de que a la Maria no li falti res per la boda, tal com sa mare hagués volgut. De sobte Rosa diu que vol un fill, mentre que Gracieta diu que no esta preparada. L’escena s’acaba amb caterina parlant de manera somiadora de com seria tenir un fill ( amb tristesa).

ESCENA IX
Les mateixes i entra Rafael.
En entrar Rafael li proposa a Rosa anar a la font. Quan Caterina critica elfet de que sempre hi vaguin Rafel treu el tema que ella sempre hi anava amb el noi ros, però que es va quedar embarassada... Rosa li retreu el que ha dit, Caterina acaba plorant, però els hi diu que se’n vaguin, que no es preocupin i que la deixin sola al cafè.


ESCENA X
Surten: Caterina, Gracieta i Maria. Rosa i Rafael se’n han anat.
Les noies parlen de com afecta a la Caterina la boda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum complet "El cafè de la Marina" per actes
  • El Caf De La Marina Resum Per Cap 03 04 2014
  • Resum-Esquema: El Cafè de la Marina
  • Cafe de La marina Resumen
  • el cafe de la marina
  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS