el cafè de la marina

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2013
CRÍTICA TEATRAL – EL CAFÈ DE LA MARINA

El cafè de la Marina és una obra teatral escrita per Josep Maria de Segarra que tracta sobre una noia, la Caterina, la qual ha hagut d'avortar a França iestà constantment vigilada pel poble, els habitants del qual no fan sinó parlar-ne i criticar-la. En aquest escenari, ella coneix el banyulenc, monsieur Bernat que es vol casar amb ella, tot i ser moltmés gran. Aquesta oportunitat és vista amb molt bons ulls pel seu pare, però no tant per ella. L'obra acaba amb un sobtat gir dels fets: Claudi, el pescador jove del poble, demostra de sobte uninterès molt gran per la Caterina, i ella també demostra estar-ne enamorada. Així doncs, es forma un triangle amorós en el que Caterina es veu d'una banda assetjada pel banyulenc i per l'altra enamorada d'enClaudi. Aquest triangle s'acaba resolent de forma satisfactòria, ja que el comerciant es creu enganyat per no haver estat informat per part de la seva família del fet que la Caterina no era verge, iel Claudi ja coneix aquest fet i no afecta la seva manera de pensar sobre ella.

Sembla sorprenent que tot i ser publicat el 1933, El cafè de la Marina /200 paraules/ tracta diversos temes quecontinuen sent molt acutals, tals com podrien ser l'avortament o la relació entre pares i fills.

En aquesta obra es fa patent el fet que, tot i que Segarra era de Barcelona, va passar molts estius a laCosta Brava acompanyat de Josep Pla, ja que es veu de forma clara els coneixements de l'autor sobre el vocabulari que s'empra en la zona del Port de la Selva, les frases fetes i comparacions del mónmariner i les costums que hi ha.

Els actors que van representar l'obra a Lloret van explicar cadascun la complexitat dels seus personatges. Possiblement el personatge més complex d'interpretar vaser el pare, Libori, ja que aquest demostra una doble personalitat. D'una banda, mostra un gran egoisme al tractar de casar la seva filla amb algú que ella no estimava de tal manera que ell en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS