El Canigó - Los Dos Campanars

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
- Los
El Canigó

Epíleg – Los dos campanars

Jacint Verdaguer

Introducció:

Jacint Verdaguer és un dels grans poetes de la Renaixença, nascut al 1845, mort al 1902. Va ser Mossèn, per tantes pot veure que un dels temes de la seva poesia és Déu i la seva creença religiosa.

La Renaixença va ser un moviment cultural del s.XIX (1833-1877). Aquest moviment, posterior a la Decadència,intenta pujar la llengua catalana amb temes patriòtics. Sorgeix de la burgesia, amb les transformacions de la Revolució industrial.

Durant aquest temps reapareixien el Jocs Florals, que és tractad’un concurs de poesia només catalana (En aquesta segona època dels Jocs Florals), on Verdaguer guanya, al 1877, amb el poema de l’Atlàntida, i al 1865 guanya amb Dos màrtirs de ma pàtria o siga Llucià iMarcià.

Verdaguer, al 1886, te un crisi espiritual, que és quan escriu El Canigó.

Los dos campanars:

Epíleg del Canigó, aquest poema mostra la situació en ruïnes del monestir de Sant Miquel deCuixa i el de Sant Martí de Canigó.

En un principi fa descripció de la situació, el lloc, fets, i com els monestirs es mantenen en peu, utilitzant preguntes retòriques. (Vers 1-35)

En unasegona part, fa diàleg entre monestirs, posant-li vida als dos, donant sentiments als monestirs. (Vers 36-90)

I al final, dona elements positius sobre els monestirs, records, i perquè són tantimportants aquest monestirs. (Vers 91-105)



El poema tracta els tres temes principals que Jacint Verdaguer utilitza, la creença en Déu i el patriotisme amb els monestirs, i el vincle amb la naturalesa hofa amb la muntanya a les estrofes finals, y algun vers pel mig del poema.

En la primera i segona estrofa, fa una pregunta retòrica a unes quantes abadies, els hi pregunta “Que us heu fet?”, el quefa pensar que són antigues, on ja no hi ha la sensació de vida d’abans, i per tant els hi compara amb la situació actual dels dos monestirs del poema.

Així continua fins al tercer paràgraf...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los dos campanars
  • Epíleg Los Dos Campanars
  • Los dos campanars de Jacint Verdaguer
  • Els dos campanars
  • Los Dos Campanars
  • Los dos campanars
  • Els dos campanars
  • comentari de text els dos campanars

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS