El cant gregoria

Páginas: 9 (2246 palabras) Publicado: 5 de enero de 2015


LA MÚSICA RELIGIOSA: EL CANT GREGORIÀ. LA POLIFONIA
LA MÚSICA PROFANA: TROBADORS I JOGLARS. LA MÚSICA INSTRUMENTAL.
2.d1 Característiques de l'època
2.2. El Cant Gregorià: origen i característiques
2.3. L' inici de la Polifonia
2.4. Ars antiqua
2.5. Ars nova
2.6. Trobadors i joglars
2.7. Els instruments medievals
2.8. La música medieval catalana



1. Des del segle VIII fins alXII a Europa existia una societat molt jerarquitzada que desenvoluparà al segle X en el Feudalisme.Cerca informació sobre el sistema feudal en l'època medieval.
El feudalisme (segles IX-XV) és el sistema polític, econòmic i social propi de l'Edad Mitjana a Europa. Els regnes es dividien en petits territoris semi-independents on l'amo proporcionava protecció als seus vassalls a canvi de tributs itreball a les seves terres. Els senyors feudals eren nobles o membres de l'església i tenien una relació de dependència més o menys forta amb el rei de cada regió.
La piràmide feudal:
Al món feudal estaven, per un costat, els poderosos que necessitaven homes fidels amb els que poder comptar i que els ajudaven en la administració de les seves terres, en èpoques de pau, i en la organitzacióde l 'exèrcit en temps de guerra
2.Cerca a la Gran Enciclopèdia de la Música a internet dels teòrics que van escriure sobre la música: St Agustí, Casiodor i Boeci.
St. Agustí va ser un teòleg i filòsof, un dels més influents de la filosofia medieval .Aureli Agustí (Aurelius Augustinus), més conegut com Agustí d'Hipona o Sant Agustí (Tagaste, 13 de novembre del 354 - Hipona, 28 d'agostdel 430) és una de les figures més importants en el desenvolupament del cristianisme, considerat de fet com un dels pares de l'Església. La seva influència posterior és enorme, i ultrapassa l'àmbit de la teologia. Se'l considera un dels pensadors fonamentals de la història occidental.
Boeci (Roma, c.470/475 - Pavia, 525), de nom complet en llatí Anicius Manlius Severinus Boethius, fou un filòsofcristià del segle VI, que tingué una gran repercussió en l'Edat mitjana. És venerat com a sant per l'Església catòlica.
Cassiodor o Magne Aureli Cassiodor, en llatí Cassiodorus o Magnus Aurelius Cassiodorus (Squillace vers 490– Vivarium vers 580) fou un polític, escriptor i monjo romà, d'una noble família romana; el seu pare fou secretari de Valentinià III (425-455).
3. Cerca a internetla partitura de l'Himne de St. Joan Baptista de Guido d'Arezzo i imprimeix-la i encercla el nom de les notes.
4. Busca informació sobre quin va ser el motiu del naixement del Cant Gregorià i quines són les principals característiques?.
La monodia religiosa: el cant gregorià
El cant gregorià es el fet més important que es produeix a Europa entre el segle X-V.
La cultura es trobabàsicament en l'esglesia música medieval es caracteritza:
- predomini de la música religiosa sobre la música profana. Representadora pel cant gregorià i la polifonia religiosa.
- de la música a capella per damunt de la músics instrumental.
L'origen están en monestir i esglésies romàniques medievals on els monjes resaven cantant.
5.Busca informació sobre els Carmina Burana (procedència, cronologia,autors, temàtica).



El origen de la música profana la trobem amb els goliards
Els goliards eren fraires i sacerdots que havien abandonat la vida religiosa. Es dedicaven a anar de poble en poble demanant alotjament i menjar a canvi dels seus cantics eren seguidors del visve gobies i cantaven i recitaven en llati i llengua drl poble. El seu repertori de les seves cancions eren : amor, ví,natura, sàtira -> critica dels estaments religiosos i social, tota la noblessa.
Van desenvolupar les seves cançons durant el segle XI-XIII. El exemple mes important de cançons (les camines Burrana )
Es un manuscrit de 2 poemes que es van trobar al monastir de Beuen en (Banera ) que esta en alemanya i que son una crítica satírica a tot el que es movia en aquell aquestes cançons ests fetes en una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Presencia De Ireneo En El Cantar De Gregorio
  • gregorio
  • gregorio
  • gregoria
  • Gregorio
  • gregoria
  • gregorio
  • gregori

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS