El Canvio Climàtico

Páginas: 3 (612 palabras) Publicado: 22 de septiembre de 2012
EL CANVI CLIMATIC
Quan parlem del canvi climàtic ens referim als canvis que es produeixen en la variació global del clima de la terra, variacions influïdes per la temperatura, les precipitacions ila nuvolositat, no obstant això, actualment també utilitzem el terme de canvi climàtic per referir-nos als canvis que ha produït l'home amb el consum excessiu sobre els recursos naturals.
L’augmentconsiderable de temperatura en els darrers anys ha generat una alerta generalitzada i ha posat de manifest que la terra on vivim està en perill. És doncs evident, que cal prendre mesures per evitar laprogressió de l’escalfament global, i si cal, reduir-ne els efectes.
Des de fa uns dies els mitjans de comunicació de tot el món tenen els ulls posats a la ciutat de Copenhaguen on s'han reunit 192representants de diferents països del món per discutir un acord internacional i per redactar el nou Protocol que substituirà el de Kyoto, vigent fins l'any 2012.
Malauradament, la cimera ja hacomençat essent un fracàs, perquè els EEUU s’ha negat a reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle per l'any 2020. A més, molts dels líders dels països industrialitzats mostren una falta de voluntatpolítica per adoptar mesures significatives en la lluita pel canvi climàtic.
Abans, però cal preguntar-se què és el que provoca aquest canvi climàtic. Bàsicament, l'escalfament global és el procés, end'augment gradual amb els anys, que produeix un augment de la temperatura del planeta anomenat efecte hivernacle. En un futur, aquest augment provocarà, entre altres efectes, l'elevació del nivell delmar, canvis en el règim de precipitacions, augments en la intensitat del clima extern, retrocés de les glaceres i l’extinció de moltes espècies.
A més, un dels motius de l’augment de temperatura éscausat per l'increment de les emissions de diòxid de carboni (CO2). Aquest increment és generat per l’efecte humà en les emissions contaminants dels automòbils, les fàbriques, la combustió de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • canvio climatico
  • canvio climatico
  • El Canvio Climatico
  • Modelización del canvio climatico
  • EL CANVI CLIMATIC
  • Canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS