El capitalismo

Páginas: 11 (2660 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
Juan Torres: El capitalismo es un sistema que ha traído consigo unos avances sociales impensables y con él la democracia ha avanzado más que nunca. Pero el capitalismo también comporta una concentración de la renta y de la riqueza sin igual que resulta cada día más incompatible con la democracia.
http://www.publico.es/dinero/444079/el-capitalismo-es-cada-dia-mas-incompatible-con-la-democraciahttp://www.monografias.com/trabajos/caplibneo/caplibneo.shtml#ixzz3B454Y7u2
http://www.monografias.com/trabajos89/consumo-sociedad/consumo-sociedad.shtml (punto 2,1)
http://www.attacmadrid.org/?tag=capitalismo (articulo)

http://www.portalplanetasedna.com.ar/estilo_americano.htm punto5
http://www.eumed.net/ce/2007a/acr.htm 5



¡Me lo llevo! Una historia del shopping 
HINE, Thomas
Ed.Lumen

¡Me lo llevo! és molt més que un recorregut històric pels nostres hàbits de compra. L’autor es para a analitzar els mecanismes psicològics que ens porten a adquirir coses que no necessitem i que a vegades ni tan sols desitgem, estudia detalladament els muntatges publicitaris, la indústria de la moda i, en definitiva, la teranyina de miratges, trampes, somnis i desenganys que conformen lafisonomia invisible d’aquest déu que regeix la voluntat de tots nosaltres.

Des de que Eva va triar la millor de les pomes fins als nostre dies, l’acte de comprar i tot el que l’envolta ha estat un dels aspectes distintius de la humanitat. En aquest llibre tan peculiar, Hine ens parla de les misèries i dels esplendors d’aquest costum què sovint es transforma en un vici, on els actuals centrecomercials es converteixen en autèntiques catedrals del consumisme compulsiu. 

La compra es presenta com una activitat femenina, potser la principal activitat femenina. Mentre que al segle XVIII, comprar era patrimoni d’homes i dones per igual, al segle XIX, el fet de anar a comprar, per a les dones va suposar una obligació. Els comerços ja no es trobaven juntament als tallers, sinó que erenllocs destinats totalment a fomentar la compra. I l’ambient dels establiment era determinat per la necessitat de parar especial atenció a les dones, que s’havien transformat en les principals clientes.
El simple fet d’entrar a uns grans magatzems constituïa una experiència memorable per a les compradores, una experiència que la gent considerava moderna i luxosa. Tothom es referia a ells com a llocson representants de diverses capes de la societat se sentien còmodes comprant junts. 
El llibre es centra detingudament en les diferents reaccions de la dona davant del fet de comprar. Els comerciants francesos i americans comprenien que havien de permetre que la dona es passegés per la seva botiga com si flotés en un somni. Així va aparèixer una nova classe de dona “acariciadora”, que tocava toti comprava poc o res. Havien de comprendre que aquella experiència sensual era una part important que oferien i que els desigs no sempre s’expressen en paraules. Sabien que havien de procurar un lloc màgic i deixar la dona en pau per tal què es sentís còmoda i estimulada; d’aquesta manera tornaria quan tingués la necessitat d’adquirir un altre producte.

La roba: l’explosió de varietat il’expansió de les botigues 

La introducció de roba de confecció va ser la innovació comercial més destacada del segle.
Com és natural, molts compradors volien peces de vestir idèntiques a les exposades. És molt més fàcil triar entre un assortit de peces ja existents que dissenyar-ne una de nova.
Resulta estrany que unes peces confeccionades sense destinatari ajudessin més als clients a definir-se a símateixos i a determinar els seus gustos que la roba feta a mida, que d’un altre banda es deixava a càrrec del modista. De sobte, tots els clients podien expressar la seva individualitat no a través de l’especificació dels seus desigs, sinó a través de l’elecció entre una amplia gamma de peces confeccionades de diferents estils i teles. Així, les botigues començaran a créixer, aspiraven a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Capitales
  • Capitalismo
  • Capitalismo
  • Capitalismo
  • El capitalismo
  • Capitalismo
  • El capitalismo
  • Capitalismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS