el carbo

Páginas: 2 (419 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
Carbó:Roca sedimentària fòssil i combustible, formada per l’acumulació de restes vegetals sotmeses a un procés de carbonització. A Espanya, els més comuns: antracita, l’hulla i el lignit Origen :Provenen de la transformació de massa vegetal acumulada en zones pantanoses, lacunars i deltaiques. (C6H10O5)2n CO2+CH4+C Característiques: és el principal combustible fòssil pel que fa a la quantitatexistent i les seves reserves es troben als EEUU, Rússia i Xina. El 1950 cobria el 60% de les necessitats energètiques mundials , però en l’actualitat, s’ha reduït considerablement. Es calcula que,amb l’actual consum, queden reserves per uns 120 anys.
Fa molts anys, a les zones pantanoses creixien plantes molt grans. Quan aquests vegetals van morir, van ser coberts per l'aigua, sense oxigen, isotmesos a les accions físiques i químiques durant el llargs períodes de temps, és a dir, van sofrir un procés de carbonització.
Hi ha diferents tipus de carbó natural. Els carbons es classifiquensegons el seu contingut de carboni, la seva edat, i la seva capacitat per produir calor. TORBA Quantitat de carbó : 60% Poder calorífic : menys de 16.000 KJ/Kg Profunditat : superfície LIGNIT Quantitatde carbó : 70% Poder calorífic : 16.700 KJ/Kg Profunditat : per sobre dels 1200 metres HULLA Quantitat de carbó : 75-90% Poder calorífic : 28.500 KJ/Kg Profunditat : entre 1000 i 7000 metresANTRACITA Quantitat de carbó : fins 95% Poder calorífic : 31.500 KJ/Kg Profunditat : més de 8.000 metres (200º-240ºC)
La mineria interior o subterrània consisteix a fer galeries sota terra fins atrobarel carbó.
L'accés al jaciment es fa a través de pous. El transport del material estret es fa primer a través de cintes transportadores o vagons de tren, i després amb l'ajuda d'ascensors se'l puja ala superfície.
Una vegada a la superfície, el carbó és rentat i enviat amb camions o trens a la seva destinació.
L'extracció del carbó en una mina interior comporta una sèrie de riscs per als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metabolismo De Carb
  • Carb N
  • Carbo Final
  • Digestion de carbo
  • ENERGIA DEL CARBÓ
  • carbo hidratos
  • El Carb N
  • Low Carb Intelligence Vs. Low Carb Stupidity

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS