El cas del Tibet

Páginas: 3 (547 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2014


EL CAS DEL TIBET

En el cas del Tibet, es calcula que s'estan violant al menys setze articles de la Declaració de Drets Humans. Aquí en nombraré només quatre:
-Article 3: Tota persona té dreta la vida, a la llibertat i a la seva seguretat.

-Article 5: Ningú no serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.

-Article 9: Ningú no serà detingut, pres odesterrat arbitràriament.

-Article 18: Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença, i la lliberta,individualment o col·lectivament, en públic o en privat, de manifestar la seva religió o creença per mitjà de l'ensenyament, la pràctica, el culte i l'observança.

a) Quins països rivalitzen sobre lasobirania del Tibet des de principis del segle XX?
Al 1904, el govern britànic va enviar tropes militars a Lhasa, forçant-la a establir un tractat amb Índia (la qual en aquells moments era colòniaanglesa). Al 1906, Gran Bretanya va firmar un contracte amb la Xina on deia que el Tibet passaria a ser protectorat britànic. Des de llavors, i fins al 1907, Xina, Rússia i Gran Bretanya han rivalitzatper la sobirania del Tibet.

b) Quines conseqüències va tenir per al màxim dirigent tibetà, aquest domini? A quin acord van arribar les principals potències implicades?
Quan Gran Bretanya vaenviar les seves tropes militars al Tibet, el Dalai Lama es va veure obligat a fugir cap a Mongòlia fins al 1911. Tot i això, al 1906, els britànics i els xinesos van establir un tractat on l'imperi xinèsaconseguiria el reconeixement de la sobirania sobre el Tibet a canvi de que, oferint una gran quantitat de diners, els Britànics retiressin les seves tropes.

c) Quan i amb quin motiu es va produïrla invasió xinesa sobre el Tibet?
Al 1950 el XIV Dalai Lama, Tenzin Gyatso va asumir el poder del seu país amb només 16 anys d'edat, ja que un any abans, amb la finalitat de, textualment,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • caso china (tibet)
  • Tibet
  • TIBET
  • El Tibet
  • Tibet
  • Tibet
  • Tibet
  • El tibet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS