El Casal de la Dona

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2015
El Casal de la Dona és un dels edificis més singulars de la Colònia Vidal. Les noies que hi vivien estaven subjectes a complir i respectar el “Reglament” on s’especificaven els seus drets i deures.Quins eren els principals objectius d’aquests reglaments?
El Casal de la Dona oferia a la treballadora un lloc on viure per tal de no haver de desplaçar-se per anar a la fàbrica, ja que la excessivadistància entre el domicili i la residència suposava una gran dificultat. A més, les Religioses s’ocuparien de les nenes com no ho han pogut fer els seus pares o tutors. Els principals objectiu eradonar a les dones una bona educació per a ser bones mares i esposes (sempre sota la doctrina cristiana) impartint classes de coneixement d’higiene, costura, tall i confecció, sanitat, economiadomèstica, cura de malalts, treballs manuals i religió.

Quin era l’horari de la Casa de les Noies? Relaciona’l amb l’horari de treball i amb el temps de lleure.
S’havien de llevar molt d’hora i anar atreballar, després tornaven just després de que la fàbrica tanqués. L’únic dia de lleure que tenien era diumenge (tot i que era obligatori assistir a missa). Per tant, els dies laborals no podien feractivitats de lleure, aquestes, es duien a terme en els diumenges.

Quines obligacions “morals”tenien? Per què?
El model de conducta havia de ser estrictament religiós, per això, el respecte tant entre lesdones en el Casal com cap a les Religioses havia d’estar sempre pressent. Òbviament, era obligatori assistir a missa tots els diumenges al matí (si no s’hi anava es podia ser castigat amb feines demanteniment del casal o, fins i tot, ser expulsat) i rebre els Sants Sagraments de Penitencia i Eucaristia cada més.
Per part dels amos de la fàbrica, la obligació moral principal era oferir a lesdones una educació fins a la majoria d’edat.


Imagina’t que ets una noia que vius allotjada al Casal i que, per tant, treballes a la fàbrica de Cal Vidal.
Redacta un text explicant un dia de treball...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Del casal
  • casal
  • Memoria Casal
  • Julian De Casal
  • Juegos casal
  • Casal e depressão
  • Fallo casal
  • Visita a la empresa watt’s casal:

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS