El Castell De Calonge

Páginas: 4 (832 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2015
El Castell de Calonge: el camí cap al Museu de les Gavarres
El Castell de Calonge té a les seves espatlles un passat ple d’història i de batalles. Fent un repàs per la història ens hem de remuntaral moment en què es consolida la Marca Hispànica, quan els comptes de Girona, vassalls dels reis francs, construeixen a Calonge la primera torre de defensa. D’això en fa més de mil anys. Però avui larealitat d’aquest monument és ben diferent. Situat al bell mig del nucli antic del poble, el castell encara el seu futur amb la mirada posada en convertir-se en el Museu de les Gavarres. Amb aquestafinalitat l’any 2006 l’Ajuntament de Calonge va encarregar la redacció d’un pla director que definís d’una forma concreta quin podia ser l’ús d’aquest equipament. Les possibilitats eren diverses peròsemblava clar que l’enclavament al peu de les Gavarres convertien el castell de Calonge en un punt estratègic on situar un museu modern i actual que ofereixi una visió àmplia d’un massís amb unpatrimoni d’interès natural i humà de gran riquesa i que és un dels elements d’identitat de diversos pobles.

Així, el Ple de la corporació calongina va aprovar la proposta del Pla Director del Castell deCalonge, impulsat per l’equip de govern encapçalat per l’alcalde Jordi Soler i el regidor de cultura Carles Vilar. Aquest document marca clarament el rumb de futur i especifica que el Castell deCalonge ha de tenir dues vessants: d’una banda conservar, investigar i documentar el patrimoni i les formes de vida, naturals i culturals de les Gavarres, i de l’altra, interpretar aquests continguts ioferir-los al públic.

El cas és que l’espai permet aquest ús i d’altres. El Castell de Calonge disposa de gairebé 1.400 metres quadrats útils, a banda d’una plaça d’armes central i un entorn al voltantde la muralla que ofereix escenaris memorables. Les seves dimensions permetrien un ús cultural intens, amb espais destinats a exposicions temporals, xerrades, conferències i presentacions. En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • calonge
  • Castella
  • CASTELL
  • Castella
  • castella
  • Castella
  • Castell
  • Castella

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS