El castor

Páginas: 9 (2084 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
Introducció
Els castors (gènere Castor) són un grup de rosegadors semiaquàtics nadius d'Amèrica del Nord i Euràsia que es caracteritzen per les seves àmplies i escatoses cues. Aquest gènere, de tots els que pertanyen a la família Castoridae, és l'únic no extingit, i engloba tres espècies: el castor americà (Castor canadensis), el castor europeu (Castor fiber) i el castor de Kellog (Castorcalifornicus), aquest últim extingit. Totes elles habiten exclusivament a l'Hemisferi Nord, excepte alguns castors.
Aquests animals són coneguts per la seva habilitat natural per construir dics en rius i torrenteres i les seves llars anomenades llorigueres en els estanys que es creen a causa de la interferència del dic en el corrent d'aigua. Els dics propicien la creació de terrenys humits, ajuden acontrolar inundacions i eliminen contaminants del corrent.


Hàbitat
Els castors habiten a les zones riberenques , i predominantment en regions fredes. El costum d'aquests animals durant centenars de milers d'anys en el seu hàbitat natural ha estat mantenir saludables i en bon estat els ecosistemes aquàtics en que viuen. De fet el castor és una espècie que treballa com a pedra angular enel seu ecosistema en crear terrenys humits que són útils per a moltes altres espècies. Després dels humans, cap més animal modifica tant l'entorn que l' envolta com el castor.

Classificació
El gènere Castor és un dels més de trenta gèneres classificats dintre de la família Castoridae. Ja que n'hi ha més de 2.200 espècies de rosegadors, les 3 espècies d'aquest gènere representen aproximadamentel 0,13% del total d'espècies que conformen l'ordre Rodentia. Els castors es troben classificats dintre del regne dels animals per aixó són organismes eucariotes, pluricel•lulars i heteròtrofs; dintre de la classe dels mamífers, són éssers vertebrats, de sang calenta i que tenen glàndules mamàries i pèl; els rosegadors és el grup més abundant entre els mamífers.

Espècies
El gènere Castorinclou tres espècies: Castor fiber, Castor canadensis i Castor californicus.
*Castor fiber
El castor europeu (Castor fiber) habita en les regions fredes d'Euràsia, principalment a Rússia i en algunes comàrques nordiques d’Escandinàvia i Polònia. És una mica més petit que el seu parent americà, tot i aixó és el rosegador més gros d’Europa i Àsia. En alguns països on abans vivien, com Espanya iGran Bretanya, van ser suprimits. Encara que a l'era moderna l'espècie es troba lleugerament amenaçada, cada vegada són més els esforços realitzats per restablir les seves poblacions a tot el continent, i en conseqüència la població d'aquesta espècie va en augment. Es calcula que el seu poblament ronda els 600.000 individus. Per col•laborar en aquest projecte de repoblació, alguns organismes,s'encarreguen de protegir aquest rosegador.
*Castor canadensis
El castor americà (Castor canadensis), també anomena simplement "castor" a l'Amèrica del Nord, és el més gran rosegador de l'Hemisferi Nord. Conta amb 25 subespècies.
Habita en les regions predominantment fredes i boscoses del Canadà, els Estats Units i en més petita manera, Mèxic
Aquesta espècie és més abundant que l'europea; lapoblació d'aquest castor s'estima entre els 10 i 15 milions d'exemplars.
*Castor californicus
El Castor de Kellogg, (Castor californicus, també anomenat Castor accessor) ja extingit, va viure a l'oest d'Amèrica del Nord. S'han trobat fòssils d'aquesta espècie als Estats Units, principalment en l'estat de Califòrnia, i a Mèxic.

Característiques
La cua negra i aplanada dels castors permetd'identificar-los amb facilitat. El pelatge és marró vermellós, molt espès i està cobert de llargs plomalls.

Aquests animals estan emparentats amb els esquirols (família Sciuridae) ja que tenen unes certes característiques estructurals semblants en el crani i en la mandíbula inferior. També estan estretament relacionats amb un petit rosegador sud-americà anomenat coipú.
Són els segons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Castores
  • el castor
  • Castores
  • Castores
  • El castor
  • Los castores
  • Los Castores
  • LOS CASTORES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS