El celller de can roca

Páginas: 5 (1046 palabras) Publicado: 21 de agosto de 2010
ESPAIS

El Celler de Can Roca és hereu de Can Roca, una casa de menjars tradicionals, senzills i honestos: Un bar humil, situat en un barri de la mateixa condició que, un gràcies a l’esforç, l’enginy i el talent dels germans, va esdevenir un referent de la cuina catalana avantguardista i ple de sofisticació.
El Celler de Can Roca es ramifica en diversos fronts:

El celler

És trobavaadossat a la casa popular de Can Roca en els seus inicis i, actualment, és un espai que manté l’expectació, la sorpresa, el contrast i el concepte de qualitat, així com la cuina que s’hi desenvolupa.
Aquesta part del celler de Can Roca va ser ubicada a l’antiga torre de Can Sunyer, que data de l’any 1911, va ser ampliat en dues ocasions. En primer lloc, va fer-se una gran sala de planta triangularoberta amb vistes al carrer i un porxo de planta corbada al jardí posterior.
L’encàrrec de crear un nou restaurant pensat per a un nombre limitat de comensals, donat el caràcter elaborat i exclusiu de la seva cuina, i de crear una atmosfera relaxada i íntima, eren totalment oposats a les característiques de l’espai preexistent.
L’èxit del celler de Can Roca al llarg dels anys s’ha basat enl’aportació de cadascun dels tres germans Roca, un treball a tres bandes que ha aconseguit una perfecta harmonia entre la cuina, els postres i la bodega, a part d’un excel·lent servei.
La intervenció arquitectònica ha intentat també conectar visualment tots els espais, obrir-se a l’entorn immediat dels jardins i potenciar-los, i al mateix temps crear nous espais que organitzin l’interior.
Des delcarrer, una nova façana recoberta de fusta amaga la porta per on s’accedeix al jardí d’accés. Aquest és el punt de benvinguda, on només s’estableix el diàleg entre la vegetació i el paviment, i entre la façana de la Torre existent i els nous recobriments i obertures practicades.
La recepció és ubicada en l’antic accés de la Torre, un espai on contrasta la rugositat del sostre original amb els nousparaments lacats.
Al menjador, es perfora el volum amb una caixa triangular de cidre que aporta llum i transparència a l’interior. Aquesta intervenció crea un espai de contemplació, intimista, d’introspecció en sí mateix, que s’observa des de tots els racons.
Amagada dins el cor de l’antiga Torre, la cuina, centre de gestació al voltant del qual gira tot el projecte. La cuina es presenta alvisitant ja des de l’arribada a trabés de la porta principal de la Torre, i mostra al llarg del seu recorregut longitudinal, la relació entre el jardí d’accés i el jardí posterior.
A la cuina i trobem detalls tècnics únics, amb incorporació d’una tecnología punta, però també potencia el foc directe de la brasa.
Altra vegada al vestíbul, al fons apareix la imatge del tercer jardí. El primer debenvinguda, el segon de contemplació i aquest tercer d’assaig i creació. Darrera la cuina s’hi amaga l’hort i les plantes aromàtiques, còmplices dels processos de l’experimentació culinària.
Junt el tercer jardí i trobem la nova bodega. Cinc grans caixes de fusta desorganitzades per sobre el jardí penetren en el tancament de l’antic porxo curvat, simulant un ball de caixes de vi esperant que siguinobertes.

MAS MARROCH
És l’espai on es celebren els banquets i celebracions. Està situat a les
afores de Girona, en el terme municipal de Vilablareix.
El Mas Marroch és una masia de segle XIII envoltada de jardins centenaris, que poden ser adaptats per a cerimònies a l’aire lliure, en plena natura i davant de la bella pedra de la masia. Hi ofereixen un espai avantguardista en la forma, peròrespectuós en el fons. La gran sala ofereix un espai on tot està preparat per al lluïment del contingut.
La cuina està basada en plats que han comportat l’èxit del restaurant, plats contrastats, que sedueixen els paladars i preparats amb precisiño i a la mida de les necessitats del moments.
En els aperitius hi destaquen dos apartats marca de la casa: el bistrot del sumilier, que propasa gaudir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Can-Can
  • Rocas
  • las rocas
  • rocas
  • Rocas
  • Rocas
  • Rocas
  • Las Rocas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS