El centaure Quiró

Páginas: 2 (347 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013
El centaure Quiró

Origen

Quiró era fill del déu Cronos i de la nimfa Fílira. Vivia almont Pelió d'on, com altres centaures, va ser expulsat pels làpites. Es va casar amb la nimfa Càriclo i la seva filla Ocírroe va ser la mare de Pelcos. Contràriament a ladescripció habitual dels centaures, Quiró no era rude sinó amable i no era primitiu sinó culte, famós per la seva saviesa. Els seus coneixements eren especialment amplis en el camp de les herbesmedicinals i les seves propietats curatives. Quiró va ser el més savi i just de tots els centaures de la mitologia grega.


HistòriaCronos, que era casat amb Rea, es va enamorar de Fílira, però ella el va rebutjar i per a escapar de la seva persecució es va transformar en egua. Quan Cronos es vaadonar, va decidir transformar-se en cavall i aconseguir el seu objectiu: d'aquest amor forçat va néixer Quiró.

Relacions

Era un bon amicdels homes, prudent i benèvol. Va educar Aquil·les, Jàson, Asclepi, Teseu, Aristeu i Acteó i va ser un gran educador en música, art, caça, moral, medicina i cirurgia.
Quiró vaconèixer Peleu quan Acastos, per a venjar-se d’una suposada traïció amorosa d’aquest, el va convidar a una cacera durant la qual li va robar l’espasa meravellosa que li havia regalat Hefest i el va abandonar a la seva sortentre els centaures. Tanmateix va ser salvat per Quiró, qui va recuperar l’espasa. Des d’aleshores una gran amistat va unir Peleu i Quiró.

Final de QuiróEn quant a edat, Quiró era immortal. No obstant això, va tenir la mala sort de ser ferit per una fletxa que el seu amic Hèracles havia untat amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Centauro
  • Centauro
  • Centauro
  • quir
  • El Centauro Del Norte
  • Centauros Del Desierto
  • Centauros del desierto
  • Posiciones Quir Rgicas Quir Rgicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS