EL CENTRE DEL LABERINT

Páginas: 7 (1722 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2014
EL CENTRE DEL LABERINT


1.FITXA TÈCNICA

AUTOR: Agustín Fernández Paz
AUTOR DE LES IL.LUSTRACIONS: Carles Barriós (disseny de la coberta).
TÍTOL: original “O centro do laberinto”, traduït “El centre del laberint”
EDITORIAL: Bromera
LLOC I DATA DE PUBLICACIÓ: Xerais (Galícia), 1997
NOMBRE DE PÀGINES: 218


2.FITXA LITERÀRIA

Dades de l´autor: Agustín Fernánde Paz (Villalba, Lugo,1947) és un escriptor espanyol de literatura gallega. Està llicenciat en Ciències de l'Educació. Va treballar com a professor d'EGB (l'actual Educació Primària) a la Llar de Santa Marta i en diferents centres, i més recentment com a professor de Llengua i Literatura Gallega a l'IES Us Rosais 2 d'Vigo fins a la seva prejubilació en 2008, any en que guanya el Premi Nacional de Literatura Infantil iJuvenil.

ANÀLISI DEL CONTINGUT

ESTUDI INTERN

Resum: David és el fill de Sara Mettmann , membre del G -12 ( un escollit grup de persones que controla el destí del món ) , i ha viatjat a Galícia amb la seva mare per visitar uns misteriosos petroglifs que intriguen a Sara . En una excursió pel bosc , el seu aeromóbil té un accident , i David és recollit per un grup de persones que pertanyena un moviment de resistència , interessats en contactar amb Sara . Aquesta, preocupada per la desaparició del seu fill , acaba entrant en contacte amb els rebels .
El que en un principi és un segrest en tota regla es va convertint a poc a poc per a David en una experiència que el posarà en contacte amb un món per a ell desconegut , sense consoles de videojocs , tècnica ni deshumanització . Aprèna conviure amb persones de carn i ossos que viuen al mig del camp , i que fins i tot parlen un idioma que no és l´euroanglés . I coneix Brenda , la filla dels seus amfitrions , amb la qual descobreix no només una visió diferent del món , sinó una cosa molt important : l'amor i la sexualitat .
Al final Sara troba al seu fill gràcies a que membres de la resistència contacten amb ella i la portenfins on es troba David. Frida Maltz que havia estat enviada per Walter (amic de Sara i membre del G-12) per ajudar-la a trobar David, intenta matar Sara, ordre que rep de Walter, però no aconsegueix el seu objectiu. Walter pretén que aquest Informe que està elaborant Sara no vegi mai la llum, perquè ell, al cap i a la fi, no deixa de ser un altre corrupte més que ha generat aquesta societat. Saratorna a Berlín (perquè ha acabat el seu Informe) per assistir a la cimera, canviant la seva identitat ja que la seva vida està en perill, i David decideix quedar-se en companyia de Brenda.
Tema principal de l´obra : El centre del laberint és una novel · la compromesa, amb missatge i amb crítica. Ens presenta un futur relativament llunyà (no tots viurem l'any 2054) però en què les coses no hancanviat gaire. Més aviat, s'han materialitzat tots els temors i els indicis que veiem cada dia al nostre entorn: una societat globalitzada, que imposa policialment el pensament únic, en què predomina l'interès dels poderosos i que menysprea les minories, els senyals d'identitat dels pobles, la cultura, el coneixement i, en general, el sentit comú.
El desenvolupament sostenible (aquell desenvolupamentque és capaç de satisfer les necessitats actuals sense comprometre els recursos i possibilitats de les futures generaciones. Per exemple, tallar arbres d'un bosc assegurant la repoblació és una activitat sostenible. Per contra, consumir petroli no és sostenible amb els coneixements actuals, ja que no es coneix cap sistema per crear petroli a partir de la biomassa) i la crítica al liberalismesalvatge (fa que "els forts es facin més forts, els febles més febles i els exclosos més exclosos") passegen per aquestes pàgines d'una manera sincera, i totalment perceptible al lector, que observa com al seu voltant tendeix a desaparèixer tot allò que no dóna beneficis, que no és rendible, que no és exportable. .. Agustí ens parla de comunitats d'esquena al poder establert, que segueixen mantenint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el centre del laberint
  • El Laberinto
  • El laberinto
  • Laberintos
  • laberintos
  • laberinto
  • laberinto
  • Laberinto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS