El Cerebro (Cat)

Páginas: 18 (4464 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2012
Introducció

En aquest treball veurem un del òrgans més importants i el més complex del nostre cos, el cervell. Veurem totes les part que formen aquesta màquina tan evolucionada.
Començarem amb els primers homínids i els seus cervells i arribarem fins a la nostre espècie, l’Homo sapiens sapiens. També aprofundirem en el cervell dels nens i veurem l’evolució o la degeneració, depèn com esmiri, que pateix l’humà durant la seva vida.
Ens centrarem en les malalties que degeneren el cervell i el inutilitzen, com la mort cerebral o els tumors. També comprovarem si es veritat que utilitzem només el 10% del nostre cervell, serà veritat?
Veurem les nou intel•ligències i les persones a qui se’ls hi han atribuït.
Esperem que sigui un treball complet i que resolgui tots els dubtes oinformacions falses que hem adquirit de manera involuntària.



El cervell

Què és un cervell?

El cervell és un òrgan del sistema nerviós ric en neurones amb funcions especialitzades, localitzat en l'encèfal dels animals vertebrats i la majoria dels invertebrats.

L’existència del cervell sempre ha acompanyat a l’esser humà. Encara que no sempre ha estat tan desenvolupat. En els primersprimats, com es lògic, utilitzava una part molt petita de la seva capacitat total. Actualment, s’utilitza el 20%, tot i que en un temps (molt temps) es pot arribar a utilitzar una major part de la seva capacitat.
El primer cervell “intel•ligent” data fa 50 milions d’anys, mentre que l’existència de l’home és de 60 milions d’anys. El nostre cervell diàriament està evolucionant, curiosament, almateix ritme des de temps antics.
Actualment, el nostre cervell està format per dos hemisferis i quatre lòbuls ( Frontal, Temporal, Occipital i Parietal).

El lòbul Frontal, habitualment se’l denomina el centre del nostre cervell, ja que s’encarrega de totes les funcions bàsiques d’un ésser humà, com la memòria, la personalitat...
El lòbul Parietal rep informació de tots els sensors corporals,articulacions i músculs. Aquesta informació s’enregistra en les denominades àrees de projecció sensorial. Així mateix desenvolupa funcions en l’àmbit de l’espai, equilibri...
El lòbul Temporal rep informació dels òrgans visuals i auditius. Aquests lòbul interpreta totes questes informacions i les envia a altres parts en forma de impulsos o respostes.
El lòbul occipital és l’encarregat dediscriminar i interpretar la informació visual, interpretar-la i mostrar una imatge. Aquest lòbul s’encarrega de l’elaboració del pensament, les emocions...

Evolució del cervell

Una de les etapes més importants del desenvolupament del cervell en els humans es du a terme des de l’etapa prenatal del nadó (abans del seu naixement) fins a complir els cinc anys de vida. A Colòmbia s'han dut a termeinvestigacions sobre el desenvolupament del cervell. L'etapa més fèrtil del cervell dels humans està entre els 0 i els 5 anys de vida. Seria fantàstic que els nens fessin una assignatura de la història de la civilització, de manera que entenguessin el com i el per què del desenvolupament de les idees... Els nens són profundament intel•ligents, tendeixen a adquirir les bases del coneixement general, laresta són ximpleries. Els detalls s’aprenen a la universitat, però les coses grans i importants les aprèn a primària i secundària.
L'experiència primerenca és molt important per al desenvolupament del cervell. Les experiències diàries d'un nadó ajuden a determinar la manera en què les cèl•lules cerebrals es connectaran entre si. Si el nadó no té cert tipus d'experiències, algunes àrees delcervell no realitzaran les connexions necessàries. Per exemple, els nadons nascuts amb cataractes agudes és probable que mai puguin veure amb claredat (especialment si les cataractes es mantenen durant varis mesos) ja que mai ho van fer de nadons. Cal tenir en compte que l'aprenentatge d'un nen i el desenvolupament del seu cervell no comencen en l'etapa escolar com molts creuen, els fonaments de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cater
  • Cate
  • cata
  • Cater
  • Cato
  • Cata
  • Cata
  • cata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS