El chema!

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2011
NARRATIVA CURTA

L' any 1902, s'inicià la gran època de producció de Caterina Albert com a narradora amb la producció de Drames Rurals(1902). Més enllà de l'acord o el desacord de la crítica,tothom va reconeixer l'originalitat a partir d'aquell moment Caterina Albert esdevé un mite. Els Drames Rurals recollien 12 narracions força diferents les unes de les altres però que tenien un elementunitari: el caràcter rural de tots els drames. Un altre tret característic és que en tots els drames, excepte en dos, apareix la mort i una que fa posar en evidència l´autèntica personalitat delspersonatges involucrats i fa aflorar la insolidaritat humana.

Després dels Drames Rurals va publicar altres reculls del periode entre 1902-1907, període d´intensa activitat. Al 1903 li són premiats alsJocs Florals dos fragments d´un llibre posterior seu titulat Càlzer d´amargor. Al 1904 publica un recull de quatre narracions , Ombrívoles. Al 1907 publica Caires vius.

Posteriorment, passat aquestperíode s'aliarà en els sectors contraris al Noucentisme i per això viurà una època de marginació. No obstant això, al 1920, a l´Editorial Catalana publica Mare Balena, entre d'altres. És importantaquesta publicació perquè aquesta editorial era dirigida per Josep Carner, repressentant del Noucentisme.

Tots aquells reculls són llibres poc unitaris i que bona part d'ells, havien estat escrits orecollits en els primers anys del segle. L´herència de la Renaixença i del Romanticisme és encara ben viva en la seva obra però, la incorporació de Caterina al Modernisme és també evident per exemple,l´espai rural és on situa, simbòlicament, el que ella nomena “la gent dels llimbs”, la gent alienada. A partir d´aquesta situació espacial analitza els aspectes més primaris i més violents de la vidarural.

L'últim aspecte que cal destacar són les seves narracions de temàtica femenina. En tota la seva obra sovintegen referències a la situació de la dona i particularment a la seva marginació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Chem
  • Chema
  • chema
  • Chema
  • Chemos
  • Chemo
  • Chemo
  • chemo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS