EL CHOCOLATE

Páginas: 2 (420 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2014
Qui va descobrir el cacau?

Els primers arbres de cacau van aparèixer a les selves tropicals de l'Amazones i de l'Orinoco fa 4000 anys.  Els primers  pobles que el van conrear van ser  elsOlmeques, fa 3000 anys. Els maies van crear una beguda amarga feta de cacau que consumien únicament els reis i els nobles i també la feien servir en rituals sagrats. També feien servir la xocolata com amedecina per calmar els dolors, curar les ferides i com a beguda reconstituent pels guerrers. Les llavors de cacau les utilitzaven com a moneda per pagar els impostos i comprar.

El cacauer
L’ arbreneix als boscos tropicals, a on plou molt i hi fa calor de forma constant. El nom científic de l’arbre del cacau és Thebroma Cacao, que vol dir, aliment dels déus. Aquest arbre és originari deMesoamèrica, encara que, en la actualitat podem trobar cacauers també a l’Àfrica i a l’Àsia. Les flors del cacauer són de color blanc i rosa.

Com són els fruits?
Els fruits tenen forma de carbassó ambuna closca molt dura. Hi ha tres tipus de fruits amb diferents colors i mides: el foraster, el trinitari i el crioll. Els carabassons es tallen de l'arbre amb una falç i després s'obren amb un matxetper treure la polpa i les llavors.

D'on s'obté la xocolata?

La xocolata és el producte final del processament del cacau. El cacau és la llavor del fruit del cacauer.
Els descobridors d’Amèricavan portar el cacau a Europa, van afegir-hi sucre i en va sortir la xocolata. Al segle XIX, un senyor anomenat Daniel Peter, va descubrir com afegir llet a la xocolata, i va inventar la xocolata ambllet.
Com s'elabora?
Les faves de cacau arriben a les fàbriques. Les netegen bé perquè no tinguin sorra ni pedretes; Les assequen i a continuació les trenquen per separar les closques de la fava decacau.
Les faves es torren i a continuació es molen, s'obté el Licor de cacau, que s'emmagatzema en recipients tèrmics o es transforma en blocs sòlids, aquests  es premsen i s'obté la Mantega de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Chocolate
  • Chocolates
  • Chocolate
  • el chocolate
  • EL CHOCOLATE
  • Chocolate
  • chocolate
  • Chocolates

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS