El Cicle De L'Aigua

Páginas: 11 (2503 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
Aprenentatge i Ensenyament de les Ciències Naturals

UNITAT DE PROGRAMACIÓ:

El cicle de l’aigua


TÍTOL I JUSTIFICACIÓ DE LA UNITAT O PROJECTE

S’ha escollit aquesta unitat didàctica per què es considera que és un tema molt important a tractar amb els nens de Primària i que tothom ha de conscienciar-se del bé comú com és l’aigua. Vam poder observar com la temàtica del riu pot donar unasèrie d’explicacions i reflexions molt interesant des del punt de vista educatiu.

Aquesta unitat didàctica ens servirà de base per a futurs projectes educatius més amplis, així com els nens els hi servirà per explorar el medi ambient a través del riu, de la seva fauna i la contaminació.

A més a més, hem triat el riu Llobregat perquè està a prop de Barcelona, i podem anar a visitar el seunaixement (Fonts del Llobregat) així com la seva desembocadura, on hi ha la depuradora que ens servirà de suport per les explicacions sobre la contaminació del medi ambient en aquest cas del riu que treballarem.



DURADA I DISTRIBUCIÓ TEMPORAL AL LLARG DEL CICLE

Aquesta unitat Didàctica serà treballada a l’hora de Ciències. Les sortides es faran en horari lectiu i els posteriors treballs ofitxes a classe.

La durada de la Unitat Didàctica està estipulada en sis hores de classe repartides en dues setmanes. A més a més, es realitzaran dues sortides, una a les Fonts del riu Llobregat i una altre a la depuradora del Llobregat. Aquestes sis hores de treball de la unitat Didàctica seran treballades a l’hora de Ciències, mentre que les sortides estan estipulades per fer-les en horarilectiu.

La Unitat Didàctica que realitzarem estarà destinada pels alumnes de cinquè de cicle superior de primària. Considerem que en aquesta edat podran desenvolupar amb èxit les activitats com per exemple la fabricació d’un pluviòmetre. Quan es realitzin aquestes pràctiques la classe es dividirà en grups de 4 persones per tal de garantir que tots els membres del grup tenen la seva funció.COMPETÈNCIES BÀSIQUES, ÀREA PRINCIPAL I ALTRES ÀREES



Competències bàsiques



Aquesta unitat de programació està centrada en l’àrea de les ciències naturals tot i que també avarca diferents assignatures com per exemple: matemàtiques, ciències socials, anglès, plàstica o informàtica.



Competències comunicatives:

- Competència comunicativa lingüística i audiovisual: a partir dediferents suports (entrevistes, vídeos, etc) els nens hauran de debatre, exposar, reflexionar, etc. demostrant les seves capacitats comunicatives i d’adaptació.

- Competència artística i cultural: a part d’expressió lingüística treballarem l’expressió artística a partir de la creació de murals, la confecció d’un pluviòmetre, dibuixos, etc.



Competències metodològiques:

- Tractament de lainformació i competència digital: es treballarà la recerca, la capacitat de destriar la informació adequada i la metodologia d’ús de les eines informàtiques (ordinadors, pissarra digital, etc).

- Competència matemàtica: a partir de diferents dades i observacions realitzarem estadístiques (nivells d’aigua, qualitat de l’aigua, etc), realitzarem càlculs, etc.

- Competència d’aprendre aaprendre: els alumnes hauran de ser capaços d’aprendre a gestionar i regular el seu propi aprenentatge, sent responsables del seu grau d’esforç i dedicació.



Competències personals:

- Competència d’autonomia i iniciativa personal: és important que cada alumne defensi les seves opinions, sabent escoltar i reconèixer els altres punts de vista i modificant la seva opinió personal en cas que siguierrònia. En debats, per exemple, cada alumne ha de saber defensar la seva opinió amb un pensament crític i capacitat de presa de decisions.



Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic:

- A partir de la interacció directa amb diferents recursos l’alumne haurà de ser capaç d’hipotetitzar, analitzar, etc sobre fets naturals. Haurà de conèixer diferents fenòmens que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'aigua
  • L'aigua
  • problemes de l'aigua
  • Elogi De L'aigua!
  • L'Aigua A La Terra
  • L'aigua a l'univers
  • Arquitectura De L'Aigua Domesticada
  • CARBONSTS I BICARBONATS A L'AIGUA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS