EL CLASSICISME

Páginas: 5 (1230 palabras) Publicado: 4 de junio de 2015
EL CLASSICISME
























Yuri Villar León
3rC
El Classicisme
El classicisme és un estil artístic inspirat en l'art clàssic (el grecoromà) i desenvolupat durant el segle XVIII i principis del XIX. Correspon aproximadament a la música composta entre els anys 1750 i el 1820, encara que és un moviment que afecta a totes les arts, ja sigui la pintura, l’escultura, l’arquitectura...S’origina com a reacció a les exageracions del Barroc i el Rococó – a França s'associaran els valors de l'antiga Roma amb els de la Il·lustració fonamentats en la raó.
Context històric
Compren la segona meitat del segle XVIII, quan les monarquies absolutes envoltades de luxe desapareixen amb la Revolució Francesa i posen fi a l’abús del poder.
Arran de la Revolució Francesa, la burgesia pren moltaforça i promou un gran moviment cultural i progressista – la il·lustració – fomentant els ideals d’igualtat i de benestar per a tothom a través de l’educació i el coneixement.
Música clàssica
Durant el classicisme impera la idea de que la música és un entreteniment innocent que serveix per fer la vida més agradable. Per tant, la moderació, l’ordre i el bon gust presideixen la música clàssica.
Elsextremismes, els contrastos pronunciats, l'expressivitat exagerada dels sentiments i els dramatismes tant valorats en el Barroc ara es consideren fora de lloc, a causa dels ideals racionals que s’han imposat en la societat.
Com a resultat, s’obté una música elegant i enginyosa, que busca la proporció i l’equilibri, cercant la bellesa en la simplicitat. Res no ha de semblar forçat, tot ha de semblarfluid, fàcil i natural.
Formes musicals clàssiques
En la música instrumental, s’hi distingeixen les següents formes:
1. La simfonia, que respon a un pla tonal preestablert que admet una certa flexibilitat controlada.
2. El concert.
3. La sonata
4. Quartets, quintets i trios  en la música de cambra, que va créixer per incloure els conjunts amb el nombre més gran d'artistes intèrprets o executantscom per serenates 8 – 10.
En la música vocal, es mantenen i se segueixen desenvolupant:
1.Òpera
2.Oratori
3.Missa
L’art clàssic
L’art en aquest període rep la denominació de Neoclàssic perquè s’inspira en els ideals de la cultura clàssica de Grècia i Roma (la bellesa, la simetria i l’ordre). En l’art neoclàssic, la raó i la intel·ligència brillen al servei de la bellesa i de l’equilibri. L'estilneoclàssic és elegant i refinat, tant en l’arquitectura, com en l’escultura, la pintura i la resta d’arts. Busquen la naturalitat i el realisme en totes les seves obres (escultura i pintura) i en la construcció es basen en l’estructura dels temples grecs i romans, buscant, evidentment, l'equilibri geomètric de les formes.
Artistes y obres
Els compositors del segle XVII treballaven com a serventsa les corts o per a aristòcrates, reben un sou i tenen la mateixa consideració que un criat.
Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg,27 de gener de 1756 − Viena, 5 de desembre de 1791) és el primer músic que es rebel·la contra aquesta situació i viu de la venda de la seva música. És un dels compositors més famosos dels classicisme.
Ludwig van Beethoven (Bonn, 16 de desembre de1770 – Viena, 26 de març de 1827) també va ser un dels compositors més importants del classicisme i principis del Romanticisme. Una de les seves obres més conegudes és una bagatel·la per a piano sol, composta en La menor, anomenada Für Elise (Per a Elisa).
Música vocal clàssica
La música vocal del classicisme
La música vocal és el tipus de música en la qual nos’utilitza cap mena d’instrument. En la música del Classicisme apareix a principis del segle XVIII amb dos tipus de música vocal:
-L’òpera (òpera seria, òpera bufa y ària de capo)
-Música religiosa
Música vocal religiosa
FORMES VOCALS RELIGIOSES: Missa i oracions. Va continuar sent la més utilitzada en música religiosa. Una de rellevant va ser el Rèquiem (missa de difunts) de W.A. Mozart....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Classicisme
  • classicisme
  • Classicisme
  • Cert O Fals Classicisme
  • Q ESTIONARI UNITAT 4 Classicisme
  • Néo-classicisme
  • EL CLASSICISME MUSICAL
  • Classicisme Et Baroque.Pdf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS