El Comerç

Páginas: 10 (2347 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2014
COMERÇ
CONCEPTE DE COMERÇ
El comerç és el conjunt d’activitats que tenen com objectiu intercanviar béns i serveis, ja sigui pel seu ús, venda, o transformació. Aquest intercanvi es fan per mitjà del mercat que és un mecanisme o acord per mitjà del qual els productors/venedors i els consumidors/compradors poden intercanviar productes i/o serveis o qualsevol cosa de valor, el qual està governatper la teoria de l'oferta i la demanda.
TIPUS
Actualment es distingeix dos tipus de mercats:
Mercats concrets: on s’hi exposen les mercaderies i s’hi comercialitzen, als mercats físics.
Mercats abstractes: on s’hi negocien mercaderies absents que responen a unes característiques tipificades. Un exemple és la borsa de valors.
En mig dels dos es troben les fires de mostres on les empreses oentitats d’una mateixa activitat comercial exhibeixen els seus models de productes i que es converteixen en fòrums de trobada dels professionals del ram, productors i compradors.

CARACTERÍSTIQUES
Alta concentració de la demanda en zones molt poblades i amb recursos financers. Això permet una especialització creixent del comerç que ofereix més facilitats de venda i més beneficis.
L’internacionalització de les activitats comercials gràcies a la facilitat, la capacitat, l’especialització i el baix preu del transport que permet comerciar amb tota mena de productes.
Desenvolupament de noves tècniques comercials per tenir més coneixement sobre les tendències i les preferències de la demanda i poder desenvolupar una logística o planificació de la producció, el transport, l’emmagatzematgei la distribució de les mercaderies.
En el comerç el producte passa per diferents intermediaris i hi intervenen entitats financeres o asseguradores. S’encareix el producte però també s’obté beneficis.
Concentració del comerç en grans companyies o empreses comercials.

COMERÇ INTERIOR I COMERÇ EXTERIOR
El comerç interior és el que es desenvolupa dins de les fronteres d’un estat, i pot serlocal, comarcal, provincial o estatal. Té com a funció distribuir les produccions i les importacions d’un país. Inclou totes les activitats mercantils intermitges realitzades des de que el productor ven el bé fins que arriba a mans del consumidor (intermediaris). Aquest procés inclou: el comerç majorista (compra als productors y distribueix entre els minoristes), el comerç minorista (compra alsmajoristes i ven al consumidor).
El comerç interior d’Espanya es caracteritza per la seva dualitat ja que és un sector amb moltes empreses petites i aquestes es troben distribuïdes pel territori de manera desigual.
La distribució comercial a Espanya es fa per mitjà dels canals de comercialització que són canals per on circula un producte determinat des del punt de producció fins a la sevadestinació final de consum, com a bé d’equipament o d’exportació.
Els canals de distribució dels bens d’equipament
Els bens d’equipament no requereixen intermediaris perquè les instal·lacions industrials, la maquinaria pesant, la maquinària elèctrica, etc, es produeixen per encàrrec. En la seva comercialització sovint es practiquen el lísing i el rènting que són formes de lloguer a llarg termini.
Ellísing consisteix a llogar la maquinària i pagar-ne una renda amb la possibilitat de compra, i el rènting inclou al lloguer el manteniment i l’assegurança de possibles sinistres però sense opció de compra especificada al contracte.
Els canals de distribució dels béns de consum
Els aliments frescos exigeixen una ràpida comercialització, i passa per una llarga cadena d’intermediaris, els qualscarreguen el preu inicial fent que aquest preu arribi fins a cinc vegades més alt. Per això s’han creat cooperatives i agrupacions de productors, que s’encarreguen de la comercialització i de la venda directa a les grans superfícies o als mercats centrals.
En la comercialització de béns de consum durable estan guanyant terreny:
els supermercats: són establiments on venen aliments, begudes i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • E-Comerce
  • E-comerce
  • Comerco
  • e-COMERCE
  • E-Comerce
  • E-comerce
  • E-comerce
  • E-comerce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS