El Concepto y el Problema de Genero

Páginas: 3 (720 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2013
El concepte i el problema de Gènere tractat en les Ciències Humanes i Socials

El concepte de Gènere ha estat definit com una construcció cultural que regeix les relacions socials entre els sexesa partir dels quals s’estableixen uns criteris que permeten parlar de masculí i femení. En el seu article, Inés Alberdi diferencia el sexe com ha fet biològic i el gènere com ha construcció social.Per tant Alberdi planteja que a partir d’aquesta diferencia (gènere i sexe són dues coses diferents) es pot estudiar les relacions dels homes i les dones al llarg de la Història amb una nova perspectivaque permeti donar-li a la dona un paper igual d’important que l’home, però sense entrar-hi en el victimisme i revengisme que freqüentment podien caure els pensaments feministes.

Els estudis sobreel gènere han obert una nova forma de veure les ciències humanes i socials, durant tota la història els estudis estaven centrats solament en la visió de l’home, ignorant l’altre visió; la de la dona.Principalment la teoria de gènere mante que s’ha d’aplicar com a eina central la diferencia entre el sexe com a fet biològic i el gènere com a construcció social, com dèiem abans. El principal repteque tenen les ciències socials era la de superar l’encorralament sexual de les ciències socials i trobar una epistemologia que inclogui les diferencies socials, històriques i culturals entre els dossexes.

Un dels principals problemes que es van trobar al principi és que els estudis de gènere eren (amb algunes petites excepcions) un saber fet per les dones i dedicat a les dones. Tot i aquestprimer problema poc a poc les qüestions de gènere s’aniran afegint en els currículums acadèmics de les Universitats. La incorporació dels estudis de gènere ha anat obligant a les ciències socials arevisar i enfocar amb una altre perspectiva els estudis que s’havien portat a terme fins aquell moment.

La Dra. Maricela Guzmán per un altre banda van observar que la teoria de gènere es trobava en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepto De Genero
  • Concepto genero
  • concepto de problema
  • CONCEPTOS Y PROBLEMAS
  • Concepto Del Problema
  • Los Problemas que genera la Industrializacion
  • Problemas Generados Por La Sequias
  • El problema de los géneros discursivos (Bajtín)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS