El Cor De Les Tenebres

Páginas: 3 (669 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
EL COR DE LES TENEBRES
El cor de les tenebres és una obra anglesa escrita per Joseph Conrad. El seu títol original és Heart of Darkness i va ser traduïda per Montserrat Vancells i Florats l’any1989. La primera edició va ser publicada a Edicions 62 l’any 1989.
Joseph Conrad (1857-1924) Va néixer a Ucraïna i es va nacionalitzar anglès el 1886. Després d’un llarg període com a mariner, vacomençar a escriure novel·les i relats. Les seves obres tracten la literatura marinera igualment que altres autors com Stevenson o Melville.
Conrad no només tenia un coneixement teòric dels oceans i lanavegació, sinó que havia estat moltíssimes vegades navegant per alta mar i havia recorregut el món amb vaixells de vela.
Aquesta experiència i els seus coneixements sobre el tema van ser claus peraprofundir i argumentar els seus llibres.
Entre les seves obres mes famoses cal destacar Lord Jim (1900), El cor de les tenebres (1902), Nostromo (1904) i L’agent secret (1907).

L’obra es situa en elTàmesis. Inicialment un narrador extern centra la situació i dóna la paraula al protagonista de la història, el capità Marlow. Aquest personatge comença explicant la història de com va entrar alcontinent negre:
Marlow tenia el gran desig d’entrar al continent d’Àfrica, i la seva tieta que té connexions amb la Societat, li va assegurar una posició com a capità d’un vaixell de vapor, ja quel’anterior capità va morir en un enfrontament amb els nadius. Uns dies més tard, ja viatjava cap a Àfrica i un cop allà, l’informen de l’enfonsament del seu vaixell.
Marlow decideix dedicar-se arecuperar-lo i reparar-lo, i finalment aconsegueix continuar el seu viatge. Al llarg de l’experiència viu moltes aventures, però la seva missió és trobar el senyor Kurtz. Un agent comercial que s’ha refugiatal riu Congo, enmig de la selva. Kurtz és el típic senyor que ho fa tot bé i deixa fascinat a tot el món. Li agrada viure a la selva amb tota llibertat, explorar, contemplar la forma de viure que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TENEBROSO
  • Coran
  • el coran
  • Coras
  • los coras
  • Coros
  • Los Coras
  • Coreas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS