el cor i les seues cavitats 3

Páginas: 3 (581 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2015
EL COR I LES SEUES CAVITATS
El nostre cor està dividit en dues meitats que no es comuniquen (com si en realitat fossin dos cors: un dret i un esquerre), i cadascuna d’aquestes meitats estàcompartimentada en dos cavitats (aurícula i ventricle). Per què és així?
La funció de l’aparell circulatori es realitza amb eficàcia gràcies a que la sang circula contínuament dintre de l'organisme. Així docsel sistema circulatori està format per tres elements fonamentals: la sang, un sistema de vasos (els canals per on circula la sang), i un òrgan impulsor del moviment.
Si ens centrem en l’estudi delcor comprovarem que els organismes han “solucionat” el bombeig de la sang per a que circule per tot l’organisme de diverses maneres i ens adonarem que la seva progressiva evolució ha estat decisiva pera l'aparició d'altres òrgans i sistemes més complexos en els animals superiors. D'aquesta forma, en els organismes s'aprecia que, una talla gran i una activitat elevada només es conceben amb unsistema circulatori eficaç.
És evident que la solució al problema de que la sang arribe a tot l’organisme en un cuc de terra no pot ser la mateixa que en un mussol, un humà, o un elefant!.
Per això elsorganismes més senzills (anèlids, artròpodes), tenen un cor senzill (té forma de tub), però cal dir que la seva funció és reduïda.
En moluscs i vertebrats (peixos, amfibis, rèptils, aus i mamífers) elcor apareix ja tabicat. Com a mínim en dues cavitats i com a màxim quatre. El cor dels peixos presenta dues càmeres (una aurícula i un ventricle), els amfibis i rèptils tres (dues aurícules i unventricle). En les aus, alguns rèptils (com el cocodril) i mamífers és tetracameral (dues aurícules i dos ventricles), i amb una sèrie de vàlvules cardíaques.En el procés evolutiu dels vertebrats el corva sofrint una especialització des de peixos fins a aus i mamífers. Aquesta es relaciona amb el canvi de la respiració branquial a respiració pulmonar.
Ara fixem-mos un moment en el cor més senzill...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Investigación Sobre Los Procesadores Intel Core I 3
  • Core y core i
  • idiomes i la seua genetica
  • l'empresa i el seu entorn
  • La Terra I La Seua Dinàmica
  • Energía i la seua transformació
  • Procesadores Core I
  • BIT CORAS I PRIMERO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS